Bezoek Gemünden en de drie meren

Ontdek de meren, de Dronketurm en de kapel van Gemünden

In Gemünden raden we je aan om tijdens je vakantie Eifel een merenwandeling te maken. In onze gratis reisgids van de Eifel is er een wandeling van 4 kilometer opgenomen. Je krijgt er een mooi zicht op de drie meren van Gemünden. Lees meer  

Tijdens de wandeling krijg je een mooi zicht op de drie meren van Gemünden en Daun.

 • Vulkaaneifel 3 dagen hotel 3* half pension

  Vulkaaneifel 3 dagen hotel 3* half pension

  Je verblijft in het hartje van de Vulkaaneifel met veel wandelroutes. Het Wolffhotel*** ligt midden in de bossen. Inbegrepen: 2x of 3x ontbijtbuffet en 2x 3-gangendiner. Geen supplement single.
  va. € 99 - Boek nu
 • Maak een wandeling langs de drie meren 
 • Lees over het verdwenen dorp Weinfeld 
 • Wil je eens de klok van een kapel luiden?
 • Ga eens tot op de Dronketurm
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

In Daun kan je een wandelkaart kopen waarmee je deze wandelroute kunt uitbreiden. Op die kaart staan alleen de bewegwijzerde routes en niet alle paden en dat zorgt voor verwarring. Deze wandelroute kan niet met rolstoelen en/of kinderwagens afgelegd worden.  

Opmerking: op zondag is het vrij druk aan het meer waar de wandeling start. De parking is dan dikwijls volzet bij mooi weer. Stil is het dan ook niet want op de nabije luchthaven gonst het dan van de activiteiten. Die sportvliegtuigjes kunnen nogal wat lawaai maken, maar soms zie je ook wel eens een stuntvlieger oefenen.

Kapel

Het dorp Weinfeld verdween in de 16de eeuw toen alle inwoners gevlucht waren voor de pest. Zelfs de kapel werd mee verhuisd naar deze locatie. Maar ze werd een ruïne. Het zijn de bewoners van het naburige Schalkenmehren die de kapel hebben gerestaureerd in 1887. Wie dat wil mag de klok van de kapel luiden door aan de touwen te trekken.

Dronketurm

De Dronketurm staat op een hoogte van 561 meter. Je bent dan op de Mäuseberg. Die toren is 11 meter hoog en is in feite een monument ter ere van Dr. Adolf Dronke. Hij was de eerste voorzitter van het Eifelverein. Dat is een vereniging die zich enerzijds inzet om de natuur van de Eifel te beschermen en anderzijds faciliteiten voorziet opdat elke bezoeker optimaal kan genieten van die prachtige natuuromgeving.

Alle info op www.eifelverein.de

Reviews en beoordelingen Gemünden

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bezoek Gemünden en de drie meren? Plaats je beoordeling

OGIERS MARC12 juni 2017

Heel goede informatie, kort en bondig, alles goed samengevat. Hebben via deze info, prachtige wandelingen gedaan en goede uitleg gekregen in verband met gebouwen en dergelijke.

Bart en A319 september 2016

Complimenten over download VulkaanEifel. De beschrijvingen klopten tot in de kleinste details! We hebben er zeer dankbaar gebruik van gemaakt en genoten van de beschreven luswandelingen. We hopen in de toekomst zeker van uw andere downloads gebruik te gaan maken.

Luc7 april 2016

We hebben genoten met de download van eifel

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info