Geniet van een vakantie in Monschau

Bekijk de bezienswaardigheden en fraaie uitzichten op een vakantie in Monschau

Met de wandelroute in onze gratis reisgids kom je tijdens je vakantie Eifel langs alle belangrijke bezienswaardigheden. Maar we hebben onderweg ook bijzondere aandacht voor de uitzichtpunten die Monschau rijk is. Je zal langs talrijke romantische plekjes komen. Halfweg de wandelroute kan je genieten van een mooi terrasje met het water van het kabbelende riviertje als achtergrondgeluid. Lees meer  

Halverwege de wandelroute kan je genieten van een mooi terrasje aan een riviertje. 

  • Geniet van een vakantie in Monschau
  • Ontdek de mooie uitzichten
  • Wandel langs de Laufenbach
  • Tips voor te parkeren 
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Steden zoals Monschau, Altenahr en Bad Münstereifel klinken je wellicht bekend in de oren. Dit zijn dan ook de belangrijkste bezienswaardigheden tijdens een vakantie Eifel. Over deze steden vind je meer in het menu onder 'Noordeifel'. 

Vakantie Monschau, leuk in elk seizoen

Een vakantie in Monschau is geschikt voor elk seizoen. In de zomer kun je er prima wandelen fietsen, maar ook in het winterseizoen is er genoeg te doen. Een van de belangrijke bezienswaardigheden in de winter is de bekende kerstmarkt van Monschau. Deze markt trekt elk jaar weer vele bezoekers. Wie wil er nou niet lekker struinen langs alle stalletjes met een glaasje glühwein in de hand om warm te blijven. Als er sneeuw ligt, vormt Monschau natuurlijk helemaal een sprookjesachtig decor. 

Veel traplopen 

Monschau is gebouwd tegen de oevers van de rivier de Laufenbach en daardoor zijn er nogal wat trappen of hellingen te doen. Daarom zijn kinderwagens of rolstoelen op bepaalde trajecten tijdens de wandeling niet mogelijk en hebben we een aparte wandelroute voorzien.

Pak de pendelbus

Gezien de ligging van Monschau, in de smalle vallei van de Laufenbach, is parkeren in het stadscentrum zo goed als uitgesloten. Met wat geluk vind je toch een parking dichtbij, terwijl er pendelbussen beschikbaar zijn vanaf de verder gelegen grotere parkings. 

Reviews en beoordelingen Monschau

Heb je zelf tips of opmerkingen over Geniet van een vakantie in Monschau? Plaats je beoordeling

Luc De Corte19 september 2018

Via het fietspad naast de trein spoorbedding naar Monschau gefietst. Opgelet het laatste gedeelte is niet altijd geasfalteerd en met keien bezaaide stijle weg. Niet aan te raden om het met een racefiets af te leggen.

Blom29 juni 2017

De wandeltocht door de stad was leuk door de leuke padjes de berg op met mooi uitzicht over de stad.

Borremans Andre21 september 2016

Prachtige streek maar .... Monschau is een toeristenval. Parking : een grote parking aan de rand van de stad BURG genaamd 7 Euro per dag ofte 280 oude Belgische frankskes. Bij onze terugkeer met 240 km voor de boeg in randgemeente Mützenich Eupenerstrasse ( Monschau) geflitst geweest aan 37 km per uur !!! 7 km ongeoorloofde snelheid. De fietsers reden ons voorbij ... 15 Euro boete Wees gewaarschuwd !!!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info