Stadswandeling door Bad-Münstereifel

Een wandelroute langs de stadswallen, de Stiftskirche en outletwinkels

Met deze wandelroute in Bad-Münstereifel ga je tijdens je vakantie Eifel wandelen langs alle bezienswaardigheden en kom je eveneens langs de vele outletwinkels. Het zijn er ongeveer 30 en werden gehuisvest in de oude vakwerkhuizen of andere mooie panden. In de winkelstraat vind je het mooiste huis: Windeckhaus. Lees meer

Met deze wandelroute in Bad-Münstereifel kom je langs alle bezienswaardigheden. 
 • Toppromoties Noordeifel en Vulkaaneifel

  Toppromoties Noordeifel en Vulkaaneifel

  Onze toppromoties in één oogopslag: 3 dagen Monschau € 85 incl. 1 diner, 3 dagen Vulkaaneifel incl. halfpension € 135, 3 dagen Ahrvallei met 2x 5-gangendiner (1x met wijn): €139, ... Ontdek ze nu allemaal!
  va. € 85 - Boek nu
 • Wandelen voorbij mooie vakwerkhuizen
 • Ga zeker de Stiftskirche eens binnen 
 • Shoppen in de vele outletwinkels 
 • Geniet op één van de vele terrassen
 • Bezoek het museum Romantisches Haus
Gratis wandelroute downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

(onderdeel van onze betalende reisgids)

Stadswandeling Bad-Münstereifel op de kaart

Zeer toeristisch stadje

Bad-Münstereifel is een zeer toeristisch stadje. De meeste bezoekers zijn kuurgasten, die afkomen op de bekende spa van Kurgarten Wallgraben. Maar het stadje heeft nog veel meer te bieden. De wandelroute in de reisgids leidt je bijvoorbeeld ook naar de Stiftskirche. Deze oude kerk bevat een crypte, waar de graftomben liggen van twee heiligen die lang geleden de dood vonden als martelaren. 

Het opvallendste aan deze kerk is dat het hoogaltaar met het koorgestoelte van de monniken twaalf treden hoger ligt dan de kerkvloer. 

Het Romantisches Haus

Een andere bezienswaardigheid op de wandelroute in Bad-Münstereifel is het Romantisches Haus. In dit museum kan je meer te weten komen over de oudste geschiedenis van Bad-Münstereifel. Dat gaat van de prehistorie tot de middeleeuwen. Het Romantiches Haus is trouwens ook het oudste stenen pand uit het Rijnland, gebouwd in 1167. Je kunt hier ook meubilair zien uit de burgerhuizen van Bad-Münstereifel, uit de hoogtijdagen van de lakenindustrie.

Reviews en beoordelingen Stadswandeling Bad-Münstereifel

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling door Bad-Münstereifel? Plaats je beoordeling

roland cappelier12 mei 2019

ondanks de grote trekpleisters zijn we de kleintjes gaan bezoeken ,oud kronenbourg en blankenheim.het laatste vonden wij super ,het systeem voor de watervoorziening op het kasteel hadden wij nog niet veel gezien .bad munstereifel heeft meer uitstraling dan het platgelopen monschau ,maar dat is onze persoonlijke mening dank u

Ton18 september 2018

Heb er inmiddels met veel plezier gebruik van gemaakt. We hebben o.a. de stadswandeling Monschau gelopen. En ondanks dat het een korte route is (kan ook niet anders,het is een klein stadje) kom je op plekken waar de massa niet komt. Verder nog andere stadjes bezocht (Bad münstereifel) kortom fijne duidelijke gids.

Miriam3 december 2017

Bad-Münstereifel is een mooi ommuurd Eifelstadje met typische vakwerkhuisjes. Voldoende horeca om een pauze in te lassen. Tip: bezoek de voormalige burcht waar een restaurant (Burgrestaurant) in is gevestigd. Lekker eten en mooi uitzicht over t dorpje.

Ronny4 oktober 2017

was een zeer goede gids en we zullen genieten van al het moois dat de streek te bieden heeft.

MARC DEDAPPER21 augustus 2016

De Eifelgids geeft een mooi overzicht van wat er in de Eifel zoal te beleven is. Een groot aantal mooie tips en voor wie het gebied verder wil exploreren, wordt er verwezen naar een aantal internet adressen. Wij hebben in het bijzonder gebruik gemaakt van de stadswandelingen in Monschau en Bad Münstereifel. De belangerijkste highlights worden erin vermeld en de beschrijving is - zoals vijwel altijd - duidelijk en accuraat.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info