Maria Laach: een abdij en een meer

Bezoek de Benedictijner Abdij en de Laacher See in Maria Laach

Maria Laach is bekend omwille van haar Benedictijner abdij, een mooi voorbeeld van Rijnlandse romaanse bouwstijl. De kerk dateert van de 11e eeuw maar werd pas afgewerkt in 1230. Vanaf dan was het voorportaal klaar, het grootste meesterwerk van deze kerk. Binnen zie je een praalgraf van de graaf die het initiatief nam voor de bouw. Hij heeft een model van de kerk in zijn handen. De kerk van Maria Laach werd gerestaureerd in de tweede helft van de vorige eeuw. Lees meer  

Maria Laach is bekend omwille van haar Benedictijner abdij.

  • Bezoek de abdij in Maria Laach
  • Mooi voorbeeld van Rijnlandse romaanse bouwstijl
  • Ga tot bij twee kraters van de Laacher See
  • Bezoek in Mendig de grotten van een brouwerij, 30 meter onder de grond

 

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

De Laacher See

In de onmiddellijke omgeving van Maria Laach heb je de Laacher See. Dit is een restant van een vulkanische ontploffing zo'n 12.000 jaar geleden en is meteen ook de grootste in zijn soort. De oppervlakte bedraagt meer dan 300 hectare. Er zijn twee kraters en het geheel is omgeven door vulkaanbergen. De kraters zijn prachtige bezienswaardigheden tijdens je vakantie in de Eifel.

Deze reeds lang uitgedoofde vulkanen hebben evenwel nooit lava gespuwd. Er waren wel ontploffingen die ondermeer dit meer (Maare) hebben gevormd. Het waterpeil stond vroeger veel hoger. Om landbouwgronden te winnen deed men het waterniveau kunstmatig zakken. Voorheen stond de abdij dan ook aan het meer zelf.

Meer informatie Abdij Maria Laach: www.maria-laach.de

Mendig: brouwerijmuseum

Je kan je uitstap in de Vulkaaneifel verder zetten naar Mendig, niet ver weg van Maria Laach. De grote attractie in Mendig is de "Vulkan Brauerei Mendig". Deze brouwerij, in de Laacher-see-Strasse 2, bezit een Felsenkeller. Dit is een soort grottenstelsel dat je onder begeleiding kan bezoeken. Daarvoor moet je ongeveer 30 meter diep onder de grond (met trappen). Het bezoek duurt ongeveer 1 uur.

Deze grotten zijn ontstaan doordat men er de basaltlava heeft ontgonnen om als bouwmateriaal te gebruiken. Er is een soort gangenstelsel ontstaan onder de bodem van Mendig met een oppervlakte van ca. 3 km².

Meer informatie hierover op www.vulkan-brauerei.de

Reviews en beoordelingen Maria Laach

Heb je zelf tips of opmerkingen over Maria Laach: een abdij en een meer? Plaats je beoordeling

François VUNCKX 12 oktober 2017

ZEER GOED uitgebouwd, onderbouwd en gedocumenteerd reisprogramma dat u als leek onmiddellijk op weg zet om een effectieve en interessante ervaring van de streek en zijn toeristische bezienswaardigheden mee te dragen. TOP !!!

Geert van de Velde19 april 2017

Mooie streek, mooi weer en prima reisgids

Eddy Vanhelmont7 oktober 2015

Handig hulpmiddel.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info