Autoroute door de Vulkaaneifel

Rijd de autoroute van Kyllburg tot Gerolstein, gratis te downloaden bij reservatie weekendje

De Vulkaaneifel kan je uiteraard het best verkennen tijdens je vakantie Eifel door de combinatie van een autoroute met luswandelingen. Zo kan je deze bijzondere natuurpracht van dichtbij bekijken. Je rijdt via mooie kronkelende landschappen van Kyllburg tot Gerolstein, met twee wandelingen in Birresborn. Lees meer  

Combineer de autoroute vol afwisseling met vier wandelingen in de Vulkaaneifel.
 • Kies uit vier groene luswandelingen
 • Bezoek het Maarmuseum en ontdek alles over de 'Maaren'
 • Breng een bezoek aan de Nürburgring
 • Bezoek Gerolstein, van het bekende bronwater
 • Complete reisgids gratis bij reservatie weekendje
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

(onderdeel van onze betalende reisgids)

Daarna heb je nog  de gelegenheid om een bezoekje te brengen aan de Nürburgring om vervolgens je autoroute te eindigen aan het grootste vulkaanmeer: de Laacher See met een abdij. Een autoroute vol afwisseling met ruime keuzemogelijkheden om zelfs bij slecht weer toch te kunnen genieten van de Vulkaaneifel. En de kinderen zijn we uiteraard niet vergeten want het is een kindvriendelijke en leerrijke autoroute. 

Het Maarmuseum in Manderscheid

De autoroute door de Vulkaaneifel brengt je onder andere bij het plaatsje Manderscheid. Het is vooral bekend als kuuroord en daardoor zeer toeristisch. Maar er zijn ook nog andere bezienswaardigheden te ontdekken in dit stadje. Zo is het interessant om eens binnen te lopen in het Maarmuseum.

Het Maarmuseum is de belangrijkste bezienswaardigheid in Manderscheid. Het museum is veel moderner dan het gebouw doet vermoeden. Hier gaat de volle aandacht naar de vulkaanmeren of 'Maaren'. Hun ontstaan en wat er onder de grond beweegt wordt uitgelegd via simulaties. Iedereen kan het geheel ook aansturen met touchscreens en andere doe-activiteiten. Het museum is geschikt zowel voor volwassenen als kinderen. Een aanrader.

Meer info: www.maarmuseum.de

Autoroute Vulkaaneifel op de kaart

 • Kindvriendelijk hotel Wolffhotel*** (nabij Gerolstein) incl. 2x diner

  Vulkaaneifel 3 of 4 dagen in hotel*** incl. 2x diner

  Vooral families met kinderen komen graag naar het Wolffhotel. Twee kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis mee op de kamer van de ouders*. Promotie inclusief ontbijtbuffet,2x 4-gangen fijnproeversdiner en gebruik van de sauna.
  va.€ 140 - Boek nu

Reviews en beoordelingen Vulkaaneifel

Heb je zelf tips of opmerkingen over Autoroute door de Vulkaaneifel? Plaats je beoordeling

Deschacht16 juli 2020

6 dagen rondgetoerd met camper in Vulkaan Eifel 2é week van juli. Het stadje Bad Munster Eifel is wondermooi, typische huizen, veel winkels, mooie natuur. De camperplaats is op wandelafstand gelegen van het centrum aan het zwembad, Aan de receptie van het zwembad kan je betalen 10€ per dag elektriciteit en kuur taks inbegrepen. 100m van de camperplaats is de Aldi. Gerolstein is tegengevallen, niets typisch oud te zien, door de corona geen toeristen , veel zaken gesloten. De camperplaats is aan het zwembad, betalen aan de receptie van het zwembad, 9€/d elektriciteit inbegrepen en gratis gebruik van het zwembad. Als week afsluiter naar de Moesel naar Traben-Trarbach, stadje langs weerszijden van de Moesel, verbonden door een brug. Traben is gekend voor de straat vol wijnkelders, mooie oude huizen. Trarbach is moderner van bouwstijl en bezit een trienstation die de verschillende Moesel steden verbind. Mogelijkheid om mooie fietstochten te maken langs de Moesel. Voor herhaling vatbaar, zeker aan te bevelen

Stefan Kempenaers14 oktober 2019

mooi overzicht van te bezoeken locaties in het gebied. Gaat zeker mee als we eind dit jaar een weekend gaan ontspannen ter plaatse.

Kris Nickmans8 januari 2019

Correcte omschrijvingen van wandelingen. Realistische weergave van attracties; in sommige gevallen te bescheiden (Oberburg - Niederburg Manderscheid).

Noens Annie20 juli 2018

Zeer goede beschrijving voor de wandeling in Monschau en Trier. In het dorpje Monreal zijn nog wel de vakwerkhuizen te zien maar heel weinig winkeltjes of terrasjes. Bedankt voor de reisgids het is handige informatie.

Jenny Baekelandt28 april 2018

Zeer praktische gids. Doe zo voort

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info