Daun: vooral bekend van de bronnen

Bezoek het kuuroord, het Vulkaanmuseum en het wildpark in Daun

Daun is vooral een kuuroord dankzij de talrijke bronnen. Zoals elk stadje in de Eifel heeft ook Daun restanten van een burcht, is er een bezienswaardige kerk en is er een museum over de geologie van de Vulkaaneifel. Dat laatste is het 'Eifel Vulkanmuseum Daun', absoluut niet saai, zeer interactief en leerrijk. Lees meer  

In Daun is er heel wat meer te beleven dan enkel het kuuroord.
  • Ga naar het bekende kuuroord in Daun
  • Bezoek het interactieve Vulkaanmuseum
  • Wandel langs de dieren in het wildpark
  • Ga rodelen op de zomerrodelbaan 
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Meer info op www.eifel-vulkanmuseum.de

Rijke geschiedenis

Daun is al een oud stadje. Vanaf 700 voor Christus wisten de Kelten het al te vinden door de Basaltberg die in Daun aanwezig was. Daarna kwamen ook de Romeinen in dit gebied. De sporen daarvan zijn in het stadje nog op vele plekken te vinden. Het woord Daun komt vermoedelijk van het Romeinse woord Dunum, dat 'verstevigde helling' of 'fort' betekende. Daun is een absolute bezienswaardigheid tijdens je vakantie Eifel.

Wild- und Erlebnispark Daun

Apen, roofvogels, herten, everzwijnen ... het zijn allemaal bewoners van dit wildpark in Daun met een oppervlakte van 6 hectaren. Er is een mooie wandelroute die je langs alle dieren brengt. Verder zijn er zes aangeduide tribunes (uitzichtspunten) langs de bosweg, waar je uit de auto kunt stappen en de dieren van dichterbij kunt bekijken, fotograferen en ook voeren. Speciaal voer voor de dieren is in het park te verkrijgen.

Typisch landschap

Dit park heeft daarnaast het typische landschap met zijn grote loof- en naaldenbossen, bergen en dalen en beekjes, dat het park tot een grote bezienswaardigheid voor dier- en natuurliefhebbers uit binnen- en buitenland maakt. Centraal is er een speeltuin en een zomerrodelbaan. Bovendien zijn er vogelshows. Meer info op www.wildpark-daun.de 

Reviews en beoordelingen Daun

Heb je zelf tips of opmerkingen over Daun: een kuuroord en meer? Plaats je beoordeling

Boudry G24 oktober 2019

Prachtige streek, en met de verkregen info van euroreizen hebben we veel op korte tijd gezien. De Maren liggen niet ver van elkaar, er zijn steeds goede parkings ter plaatse en het is er aangenaam wandelen van het ene naar het andere meer. Kortom, supergoed.

Isa12 oktober 2017

Goede reisgids, interessante tours. Alleen wandeling naar Kalem vulkaan is niet helemaal correct, het einde van de wandeling is avontuurlijker dan beschreven... Zou aanraden om vanaf de vulkaan gewoon op je stappen terug te keren.

jos Mussen29 juni 2017

prima gids. Je kan er iets mee doen.

Philippe De Zitter22 augustus 2016

Prima, over de hele lijn!

guy vilain8 juli 2016

zeer overzichtelijk, interessant bij stadsbezoeken en bij het ontdekken van de natuur. Aan te bevelen ...

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info