Maak een stadswandeling door Monschau

Een wandelroute langs het Rotes Haus en een glasblazerij in Monschau

We zorgen tijdens je vakantie Eifel voor een prettige wandelroute door Monschau, maar die is gezien de trappen en hellingen niet geschikt voor rolwagens. Tijdens het wandelen doe je ook het Rotes Haus aan, het stulpje van een erg rijke familie van wolfabrikanten. Onderweg bezoek je op deze wandelroute ook de twee kerken, de katholieke en de protestantse. Lees meer  

Zeker op rustige dagen is het klaterende geluid van het riviertje dat de stad doorkruist overal hoorbaar. 
 • Michel & Friends Hotel **** incl. ontbijtbuffet en 1x halfpension

  Monschau 3 dagen in hotel 4* incl 1 diner

  Michel & Friends Hotel (voorheen Carat Das Vitalhotel) in Monschau ligt op 5 minuten wandelen van het centrum. Inclusief ontbijtbuffet en 1x diner. Vergeet niet onze boeiende stadswandeling in Monschau te downloaden.
  va.€ 85 - Boek nu
 • Bezoek het Rotes Haus in Monschau
 • Klim tot op de twee uitzichtspunten
 • Geniet op een terrasje op de Markt van Monschau
 • Ontdek de vele vakwerkhuizen
Gratis wandelroute downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

(onderdeel van onze gratis reisgids)

Stadswandeling Monschau op de kaart

Het Rotes Haus

De wandelroute brengt je ook naar Het Rotes Haus in Monschau, een van de belangrijkste bezienswaardigheden. Het pand is ongeveer 250 jaar oud en werd gebouwd in 1752. De inrichting is voor een deel nog steeds hetzelfde als toen het gebouwd werd. En daarmee is dit huis uniek voor de regio. De andere meubelen in het huis zijn ongeveer 100 jaar oud.

In het Rotes Haus woonde de familie Scheibler, een rijke familie van wolfabrikanten. In eerste instantie werd in de kelder van het huis de wol nog gewassen en behandeld, maar later bouwde de familie een fabriek in Keulen. Nu is het Rotes Haus alleen nog een buitenverblijf voor de familie. In de zomer is het huis geopend voor bezoekers. 

Reviews en beoordelingen Stadswandeling Monschau

Heb je zelf tips of opmerkingen over Maak een stadswandeling door Monschau? Plaats je beoordeling

Karine28 oktober 2019

De stadswandeling voor Monschau was een echte aanrader. Veel gezien op korte tijd, mooie uitzichten op de stad.

Alain8 juni 2019

Zéér duiudelijke wandeling langs alle hoekjes & kantjes van Monschau, prima! Monschau mag wel eens de brandnetels langs het pad rond punt 7 snoeien, maar daar kunnen jullie niets aan doen hé :)

patrick20 december 2018

Duidelijke wandeling. We hebben deze gedaan tijdens de kerstmarkt. Het leuke was de sneeuw en de kerstsfeer, maar door de vele kraampjes, volk en versieringen, was niet alles goed te zien.

Vangeloven Peter18 mei 2018

Zeer duidelijke gids? Hetis telkens interessant om jullie gidsen te bekijken. We hebben reeds meermaals gebruik gemaakt van jullie gidsen en telkens waren we zeer tevreden.

Alain van de velde4 maart 2018

ideale wandeling om op een paar uur een volledig zicht te krijgen op Monschau, zeker de moeite waard voor een ommetje! Wij deden dit zelfs in een besneeuwd landschap met als voordeel dat we er vrij wel alleen waren

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info