Maak een stadswandeling door Blankenheim

Ontdek op onze wandelroute de belangrijkste bezienswaardigheden van Blankenheim

Wandelen in het middeleeuwse Blankenheim is zeer gezellig en kan kort, want zo groot is dit stadje in de Eifel niet. De wandelroute brengt je langs de belangrijkste bezienswaardigheid van Blankenheim: de bron van de Ahr. Maar je maakt tevens kennis met het Eifelmuseum, de St. Maria Himmelfahrt Kirche en er is natuurlijk de erfenis van de Burg, nu deels een jeugdherberg. Lees meer

De wandelroute door Blankenheim kan je omschrijven als kort maar krachtig.
  • Flaneren langs de vakwerkhuizen
  • Bezoek het charmante parochiekerkje
  • Klim naar de Burg van Blankenheim
  • Spot het smalste huisje
  • Ontdek de bron van het riviertje de Ahr
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

(wandelroute alleen in betalende reisgids)

Stadswandeling Blankenheim op de kaart

De bron van de Ahr

Je wandelt ook langs de vele mooie vakwerkhuizen, brengt een bezoek aan het zeer charmante parochiekerkje, ontdekt het smalste huisje en leert meer over de legende die Blankenheim nog geheimzinniger maakt. Wie het allemaal vanuit de hoogte wil bekijken maakt een kleine klim tot de vroegere burcht van Blankenheim, nu een jeugdherberg. 

Blankenheim wordt meestal in één adem genoemd met het Ahrtal. Hier bevindt zich namelijk de bron van het bergriviertje de Ahr, dat het Ahral doorsnijdt. In Blankenheim, dat centraal in de Eifel ligt, ontspringt de Ahr niet uit één maar uit vier bronnen tegelijk die samenkomen op een plek, de Steinpütz. Nepomuk de brugheilige, die met een standbeeld vereeuwigd is, houdt er de wacht. De wandelroute brengt je naar deze interessante plek. 

De Burg van Blankenheim

De wandelroute brengt je ook naar een andere bezienswaardigheid in Blankenheim: de Burg. We weten niet precies hoe de originele burcht eruit moet hebben gezien. Tussen 1115 en 1794 gold de Burg eeuwenlang als de verblijfplaats van de machtige familie von Manderscheid-Blankenheim. In 1115 was dit nog een middeleeuwse burcht, maar na veelvuldige verbouwingen werd het een barok kasteel met prachtige tuinen. 

In 1794 werd het kasteel verwoest door Franse troepen. Daarna werd het gebouw deels afgebroken. Nu is er een jeugdherberg in gevestigd. 

Reviews en beoordelingen Stadswandeling Blankenheim

Heb je zelf tips of opmerkingen over Maak een stadswandeling door Blankenheim? Plaats je beoordeling

Linda Van Herreweghe3 september 2017

Prachtig stadje. Wij ( wandelclub De Voskens Aaigem) hebben er een kleine wandeling gemaakt met 60 pers om het te leren kennen. Met zo'n groep er iets zoeken om te lunchen was niet evident, vooral ook omdat op maandag er veel gesloten is. Maar we hadden dan uiteindelijk een paar dagen voor ons verblijf in de Ahrvallei een oplossing. Hotel-Restaurant Finkenberg Giesental 2 heeft speciaal voor ons geopend en ons een heerlijke lunch verzorgt. En op de koop toe is de eigenares een dame uit Oostende. En onze midweek in het mooie Ahrtal is vlekkeloos verlopen mede dank zij de nederlandstalige uitleg uit jullie brochure. Vriendelijke groeten Linda

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info