Autoroute van Dinant naar Chimay

Van Dinant naar Chimay langs brouwerijen, abdijen en kastelen: streekbieren als rode draad

Deze autoroute, die je terugvindt in onze reisgids, doet verschillende bezienswaardigheden in de omgeving van Dinant aan en heeft streekbier als rode draad. De route brengt je van Dinant naar Chimay en onderweg passeer je verschillende bekende en mindere bekende bierbrouwerijen. Maar deze regio heeft uiteraard nog meer in petto dan alleen bier. We nemen je mee voor een bezoek aan de grotten van Couvin, waar een stukje verderop, goed verscholen in de dichte bossen, de voormalige schuilplaats van Hitler ligt. Ook kom je langs de kastelen van Freÿr en Lavaux Ste-Anne. Lees meer

Tussen Dinant en Chimay kan je proeven van heerlijke streekbieren en andere ambachtelijke abdijproducten.
  • Wandel in het gezellige Dinant
  • Bezoek lokale brouwerijen
  • Ontdek bijzondere grotten
  • Bezichtig het kasteel van Chimay
  • Bezoek het jachtmuseum in Lavaux Ste-Anne
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 15

(onderdeel van onze betalende reisgids)

Autoroute Dinant op de kaart

Een smakelijke verkenning van de regio Dinant - Chimay

De autoreis begint in Dinant en in deze gezellige stad kan je onder meer een bezoek brengen aan de hoog gelegen citadel en het geboortehuis van Adolphe Sax. Hou je van varen? Onderbreek je autoreis dan om een boottocht of een tochtje in een kajak te maken

Maredsous: Abdij, bier en kaas

Het indrukwekkende abdij complex van Maredsous bestaat eigenlijk uit drie delen: de abdijgebouwen, de brouwerij en kaasmakerij en de bezoekersgebouwen. De Benedictijnenabdij werd in 1872 gesticht en is tot op de dag van vandaag door monniken bewoond. De abdij zelf is niet voor het publiek toegankelijk, maar je kan wel de imposante abdijkerk bezoeken. Tevens ben je van harte welkom in het bezoekerscentrum, waar je van de smaakvolle kazen en het trappistenbier kan proeven. Het productieproces van het bier en de kazen is een door de monniken goed bewaard geheim; het blijft dus bij proeven. Leuk detail is dat er een Nederlandstalig filmpje over de abdij beschikbaar is; je kan deze film gratis ophalen in de souvenirwinkel. De productiehal is niet toegankelijk voor bezoekers.

Adres: Rue de Maredret 9, 5537 Denée
GPS-coördinaten: N 050°18’04.9”    E 004°45’54.5”
Website: www.maredsous.com

Purnode: Brasserie du Bocq

In het kleine Ardense dorp Purnode vind je familiebrouwerij du Bocq. Let onderweg goed op de richtingsborden. Bij du Bocq wordt al meer dan 150 jaar bier gebrouwen en het is één van de meest ambachtelijke brouwerijen van Wallonië. Je kan samen met een gids de brouwerij bezoeken en na een uitgebreide rondleiding wacht er een gratis biertje op iedere bezoeker.

Adres: Rue de la Brasserie 4, 5530 Purnode
GPS-coördinaten: N 050°18’38.2”    E 004°56’35.7”
Website: www.bocq.be 

Falmignoul (Dinant): Brasserie Caracole

In een 18e eeuws pittoresk gebouw wordt er op nog altijd ambachtelijke wijze vier soorten karaktervolle bieren gebrouwen. Het bezoek bestaat uit een rondleiding gevolgd door een proeverij van de bieren. De brasserie bevindt zich op een goeie 7 km van het centrum van Dinant en is te bereiken via een weg, die je vlak langs de Maas brengt.

Adres: Côte Marie Thérèse 86, 5500 Falmignoul (Dinant)
GPS-coördinaten: N 050°12’10.9”    E 004°53’31.9”

Mariembourg: Brasserie des Fagnes

Deze kleine brouwerij biedt jaarlijks tot 50 verschillende en bovendien unieke soorten bier. Alle soorten worden op ambachtelijke wijze gebrouwen. Het museum is gratis toegankelijk en je komt er veel te weten over de 150 jaar oude familietraditie. Een bezoek aan de brouwinstallatie is uiteraard mogelijk. Bij de brouwerij zijn er vier standaardbierbrouwsels ‘Super des Fagnes’. Bijzonder is dat het bier rechtstreeks uit de productiehal wordt getapt. In de brasserie kan je ook genieten van heerlijke, grote salades en verschillende andere grote en kleine gerechten, die uiteraard prima samengaan met een plaatselijk biertje.

Adres: Route de Nîsmes 26 (N939), 5660 Couvin
GPS-coördinaten: N 050°05’00.2”    E 004°31’26.0”
Website: www.brasseriedesfagnes.com

Espace Chimay (Auberge de Poteaupré)

Denk je aan Chimay dan denk je wellicht ook automatisch aan bier en kaas. In Chimay worden er vier smaakvolle trappistenbieren gebrouwen die in perfecte harmonie samengaan met de Chimay kaas. In het Espace Chimay kom je alles te weten over de geschiedenis van het klooster en de kloosterorde maar ook over de bieren en kazen. Na je bezoek is er de mogelijkheid om van deze twee zaligheden te proeven. De brouwerij en de abdij zelf kunnen niet bezocht worden.

Adres: Rue de Poteaupré 5, 6464 Bourlers
GPS-coördinaten: N 049°59’18.9”    E 004°20’30.7”
Website: www.chimay.com 

Reviews en beoordelingen Autoroute Dinant & bier

Heb je zelf tips of opmerkingen over Gastronomische autoroute Belgische Ardennen Dinant? Plaats je beoordeling

Linda Vandenbulk26 juli 2017

Héél nuttige info !

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info