Kerstmarkten Wallonië 2023: 1 t/m 31/12/23

Kerstshopping op de kerstmarkten in Wallonië

Namen: kerstdorp

Periode: 1 t/m 31/12/23
Plaats: Place d'Armes, Place du Théâtre en Place de l'Ange

Elk jaar staan er zo'n 100 chalets opgesteld in het hart van de stad Namen. Volgende pleinen in de Waalse hoofdstad zijn gehuld in een gezellige kerstsfeer: Place d'Armes, Place du Théâtre en Place de l'Ange waar je de schaatsen kan aanbinden (overdekte ijsbaan 300 m²). Kom er genieten ook van concerten, zangkoren, fanfares, folkloristische groepen, ... Ontmoet er elke woensdag en tijdens het weekend de kerstman in 'la Maison du Père Noël'. Combineer de kerstmarkt met de zaterdagmarkt en je dag in Wallonië kan niet meer stuk. Meer informatie kerstmarkt. Download ook onze stadswandeling in Namen.

Luik: de oudste en grootste kerstmarkt

Periode: 24/11 - 30/12/23
Plaats: Place du Marché

De 200 verlichte en kleurige chalets op de Place du Marché in het hartje van Luik bieden de bezoekers 1001 feestproducten: ambachtelijke voorwerpen, versieringen voor de kerstboom en de feesttafel, geschenkideetjes, ... en dit alles in een erg gezellige sfeer. Het is er één groot kerstdorp, één van de oudste kerstmarkten van België. Er ligt eveneens een sleebaan en een ijsbaan.
Meer informatie over deze kerstmarkt met gratis download van route en locatie kerstmarkt.

Kasteel van Modave - Noël au château

Periode: 9/12/23 - 07/01/24

Alle salons in het kasteel zijn op een verschillende manier versierd in kerstsfeer. Met expositie 'la magie des jouets d'Antan'. Inkom betalend, van 11.00 - 18.00 u. Info: www.modave-castle.be

Maredsous: kerstsfeer in de abdij van Maredsous 

Periode:17/11 - 25/12/23
Plaats: abdij, rue de Maredsous 11

Kom de sfeer van kerstmis opsnuiven en proeven in de bekende abdij van Maredsous. Ambachtslui bieden er hun producten aan. Geniet eveneens van concerten en andere activiteiten. Schaats rondjes op de ijsbaan. Unieke locatie in de abdij, bekend van zijn bieren en kaas van Maredsous. Rondleidingen in het Frans en Nederlands, bezoek aan kaasmakerij en kaasmuseum, keuze uit proeverij inbegrepen of niet. 

Durbuy: groot kerstdorp- en markt in kleinste stadje

Periode: 24/11 t/m 07/01/24

Het kleinste stadje van de wereld is volledig ondergedompeld in de kerstsfeer. Er is een kerstmarkt, een kerststal, een schaatsbaan. De gezellige smalle straatjes zijn versierd in het teken van kerstmis. Ook tijdens de volledige kerstvakantie geopend! 

Nijvel: unieke locatie kerstmarkt

Periode:08/12 t/m 17/12/23
Plaats: Grand Place

De grootste kerstmarkt van Waals-Brabant met alle klassieke kerstingrediënten. Ambachtslui tonen hun werk (juwelen, decoratie, bloemen, ...). Proef er van de fijnste kazen, vleeswaren, ganzenlever, oesters, ... Een unieke locatie want in verwarmde tenten rond de collegiale kerk Sint-Gertrudis (romaans ottoonse stijl) en in een deel van het klooster.

Louvain-la-Neuve: Louvain-la-Neige nodigt uit

Periode: 24/11 t/m 20/12/23
Plaats: Place de l'Université, Grand Place, Place des Wallons

Iets speciaal daar in Louvain-la-Neuve want er is één kerstmarkt op twee locaties. De Place de l'Université is ingepalmd door een 60-tal exposanten met de traditionele kerstartikelen. Je kan er uitgebreid proeven van flammekueche aux Maroilles, foie gras, truffels, ... Ook nog 30 chalets op de Grand Place met 'besneeuwde' kerstbomen. Er brandt een kerstvuur 24/24 u. Volledig verkeersvrije zone houdt het erg veilig. 

Manderfeld: doorlopende kerststallententoonstelling ArsKrippana

In Manderfeld, gelegen tegen de Duitse grens en ten zuiden van de Hoge Venen, is er een unieke kerststallententoonstelling. Deze is het ganse jaar geopend, alle dagen van 10 tot 18 uur behalve op maandag. Het bevat kerstkribben en kerststallenkunst uit gans Europa, meestal uit kerkelijke gebouwen, kloosters... Je vindt er ook allerlei geschenkideeën.  
Info: www.ardenner-center.net

  • Auberge d'Alsace Hôtel de France 2* inclusief half pension

    Ardennen (Bouillon) 3 dagen in 2* hotel

    Op 5 minuten stappen van het centrum van Bouillon, ligt Auberge d'Alsace Hôtel de France **. Inclusief half pension (ontbijtbuffet en 3-gangendiner). Plus toegang tot het kasteel, het museum en de Archeoscoop.

    va.€ 219 - Boek nu

Reviews en beoordelingen Kerstmarkten Wallonië

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kerstmarkten Wallonië? Plaats je beoordeling

Veranneman Peter25 december 2023

Manderfeld is geen kerstmarkt !!!

Pattijn Wilfried20 oktober 2019

Hallo, De kleinste stad v Belgie (en zeker niet vd wereld) is niet Durbuy maar Mesen in West Vlaanderen

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info