Autoroute dwars door Luxemburg en langs de Ourthe

Ourthe als rode draad door de wonderschone omgeving

De start van de autoroute bevindt zich net onder Luik en zakt al snel af naar de provincie Luxemburg. In de reisgids Ardennen lees je meer over tal van bezienswaardigheden die je tijdens je driedaagse autoreis doorheen de Ardennen kan bezoeken. Uiteraard hebben we daarbij ook rekening gehouden met kinderen. Via Luik vindt al snel een eerste ontmoeting met de Ourthe plaats. Bereid je voor op een sportief aantal dagen want de Ourthe staat bekend om de uitstekende kajakfaciliteiten en mogelijkheden om op wild water te varen. Lees meer

Een boottochtje over de Ourthe laat je je krachten meten met de stroming van de rivier. Ga de uitdaging met de kracht van de natuur aan en beleef een onvergetelijke reis.
  • Geniet langs de oevers van de Ourthe
  • Ontdek de préhistorie in de Ardennen
  • Daal af in de grotten van Hotton
  • Ontmoet het spook van La Roche
  • Bezoek Durbuy, het kleinste stadje van België
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 15

(onderdeel van onze betalende reisgids)

Autoroute Ourthe met La Roche op de kaart

Doorkruis Luik en Luxemburg op je vakantie Ardennen met de Ourthe als leidraad

Daal af in de 'Grot van de Afgrond' in Comblain-au-Pont en neem eenmaal weer boven de tijd om te leren vliegvissen, want ook dat kan aan de rivier de Ourthe. Via diverse gezellige dorpen kom je in het kleinste stadje van België, Durbuy terecht. Als je van tuinieren en meer specifiek snoeien houdt, neem dan zeker een kijkje in 'Parc Topiaires' waar je meer dan 250 buxussen in de meest geweldige vormen vindt.

Vervolg je de autoroute dan rij je naar La Roche-en-Ardenne. Hier ben je in het hart van de Ardennen. Proef in het authentieke centrum van de originele Ardeense ham en allerhande andere lokale lekkernijen. De ruïnes van het feodaal kasteel bieden je een prachtig panorama over de omgeving van La Roche en op zomeravonden kan je het spook Berthe over de kasteelmuren zien dansen.

Zoals je in de reisgids leest, kan je een groot gedeelte van de autoreis zelf verder naar smaak en eigen interesse invullen. Zo maak je jouw eigen unieke rondreis en kan je daarbij gebruik maken van de tips en bezienswaardigheden die we je in de reisgids aandienen. Wedden dat je een heerlijke vakantie beleeft in de Ardennen en langs de Ourthe?

Reviews en beoordelingen Autoroute Ourthe

Heb je zelf tips of opmerkingen over Autoroute dwars door Luxemburg en langs de Ourthe? Plaats je beoordeling

Marc Vaes8 juni 2021

Handig & duidelijk !

An7 augustus 2018

De autoroute door de Hoge Venen is ronduit prachtig! Een mooi stukje België dat voor ons totaal onbekend was! Het is zeer de moeite waard.

Stefan23 augustus 2017

Zeer toffe route. Wel te lang voor 1 dag waardoor we enkele "uitstappen" niet hebben gedaan. Maar echt een aanrader voor een dagje door de Ardennen!

forier8 april 2017

goede gids

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info