Gratis reisgids Semoisvallei downloaden

Reisgids brengt je langs tal van bezienswaardigheden met uitzicht op de Semois

Tijdens je vakantie Ardennen is een uitstap naar de Semoisvallei zeer zeker aan te bevelen. Download onze reisgids en lees alles over een indrukwekkende omgeving, die één van de mooiste streken van België genoemd wordt. Onderweg is er voldoende tijd om regelmatig uit te stappen en om bijvoorbeeld een stadswandeling door Bouillon te maken. Waar je ook bent, je hebt meestal een geweldig uitzicht over de Semois. Gebruik onze reisgids op je route door de Semoisvallei, dan bezoek je schilderachtige dorpjes als Frahan, Poupehan, Les Hayons en Rochehaut.

Maak een onvergetelijke reis door de vallei van de Semois. Geniet van het hedendaagse Bourgondische leven in combinatie met een bewogen verleden.
 • Auberge d'Alsace Hôtel de France 2* inclusief half pension

  Ardennen (Bouillon) 3 dagen in 2* hotel

  Op 5 minuten stappen van het centrum van Bouillon, ligt Auberge d'Alsace Hôtel de France **. Inclusief half pension (ontbijtbuffet en 3-gangendiner). Plus toegang tot het kasteel, het museum en de Archeoscoop.

  va.€ 219 - Boek nu
Reisgids Semoisvallei
Gratis reisgids Semoisvallei downloaden
 • Bezoek bezienswaardigheden in de Semoisvallei met onze autoroute
 • Geniet van schitterende panorama's langsheen deze route en onze wandelingen
 • Maak een stadswandeling in Bouillon
 • Geniet van luswandelingen in Poupehan, Orval en Chiny
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 15

Reisgids langs alle bezienswaardigheden in de Semoisvallei 

De rivier de Semois ontspringt in Belgisch-Lotharingen; Aarlen om precies te zijn. In 1966 werd de bron blootgelegd en opengesteld voor publiek. De Semois loopt doorheen de provincies Luxemburg en Namen om dan de Franse grens over te steken, waar ze zo’n 20 km verder in de Maas uitmondt. Hemelsbreed beslaat de tocht van bron tot monding 70 km, maar door de vele meanders is de rivier niet minder dan 190 km lang. Wanneer je de Semoisvallei volgt, passeer je talloze authentieke plaatsjes en historische bezienswaardigheden.  

Bouillon en de natuurpracht in de omgeving

Eén van de bekendste steden gelegen in de Semoisvallei is Bouillon. Het aanzicht van deze stad wordt gedomineerd door de middeleeuwse burcht van Godfried van Bouillon, nu een ruïne die je kan bezoeken en van waar je een prachtig uitzicht hebt over de rest van de stad en de Semoisvallei. Als je van prachtige panorama’s houdt, is een autorit naar deelgemeente Dohan aan te raden. Volg de bewegwijzering ‘Point de vue’ en je wordt beloond met een prachtig uitzicht over de vallei.

Natuurliefhebbers moeten zeker ook eens naar de ‘Tombeau du Géant’, nabij Botassart. Dit ‘Graf van de reus’ is een vrijwel onbewoond maar bebost schiereiland aan een meander in de Semois, waar de bomen ’s winters een groot kruis vormen. 

Tabaksteelt en mijnbouw

In de Semoisvallei werd tot medio de 20e eeuw veel aan tabaksteelt gedaan. Sporen hiervan kan je nog hier en daar ontdekken op je tocht door de Semoisvallei, maar zeker in Vresse-sur-Semois, waar je een museum gewijd aan de tabaksteelt kan bezoeken. Vresse-sur-Semois is overigens de enige gemeente in België waar het dialect ‘Champenois’, de ‘langue d’oïl’ van de Franse regio Champagne-Ardennes, gesproken wordt.

De reisgids neemt je ook mee naar Bertrix, waar je een oude leisteenmijn ‘Au Coeur de l’Ardoise’ kan bezoeken. Een kabeltrein brengt je 25 meter ondergronds, waar je alles leert over leisteen, de ontginning en het gebruik ervan en de mijnbouw in deze regio van de Ardennen. 

De Semoisvallei voor kinderen en sportievelingen

De Semoisvallei heeft ook heel wat troeven voor sportievelingen en kinderen. Zo kan je bijvoorbeeld kajakken en mountainbiken in bijvoorbeeld Poupehan, deelgemeente van Bouillon. En in Rochehaut kan je niet alleen prachtige wandelingen maken maar ook een bezoek brengen aan het dierenpark ‘Parc Animalier’. Nog een bezienswaardigheid hier, die we in de reisgids aanbevelen, is die van het landbouwmuseum ‘Agri Musée’, waar je terug in de tijd gaat om te kijken hoe onze voorouders aan landbouw en akkerbewerking deden.

Reviews en beoordelingen Reisgids Semoisvallei

Heb je zelf tips of opmerkingen over Ontdek de verrassende Semoisvallei? Plaats je beoordeling

Huybrechts 14 september 2023

Weer een topper van Euroreizen! Alle nuttige informatie gebundeld in een overzichtelijke gids met duidelijk uitgeschreven routes en praktisch tips ter plaatse. De voorbereiding van een weekendje of weekje weg wordt zo een stuk makkelijker.

Luc6 mei 2023

Ik heb eerder reisgidsen bij jullie besteld en was altijd zeer tevreden over de nauwkeurigheid en compleetheid van Uw gidsen. En dat is bij deze Ardennengids niet anders. Als ik een reis plan kijk ik altijd even of er een reisgids beschikbaar is en dat is meestal zo.

Philippe25 juli 2021

In heldere bewoordingen krijg je correcte gegevens en tips om een aangename tijd door te brengen. Een aanrader

Magda Missiaen 25 juni 2021

zeer praktisch, aan te bevelen...alles klopt, je kan het zo volgen en je komt op heel interessante plaatsen

anton22 juni 2021

goede info over de tochten, natuur en hotels

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info