Spa: kuuroord middenin de Ardennen

Bezoek ook het mooie Limbourg, een stadje dat in een museum zou mogen staan

Reis naar het meest zuidelijke deel van de provincie Luik tijdens je vakanties Ardennen. Gebruik de voorbeeldroute als uitgangspunt voor je reis door dit mooie deel van de Ardennen. De reis vangt aan in het mooie dorpje Limbourg, één van de 'Mooiste Dorpjes van Wallonië' en een oude vestingplaats die niets van haar oude charme heeft verloren. Lees meer

Spa is de ideale bestemming voor een ontspannen dag of een heerlijk wellnessverblijf.
  • Ontspan in Thermes de Spa
  • Zoek de rust in bedevaartsoord Banneux
  • Bezichtig de kasteelruïne van Franchimont
  • Pak de kabelbaan bij PlopsaCoo
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 15

(onderdeel van onze betalende reisgids)

In Verviers maak je uiteraard een stadswandeling waarbij je verschillende fonteinen tegenkomt op je weg naar het historische Grand Poste, dat met twee grote torens een voornaam onderdeel van het gezicht van de stad bepaalt. Via de bedevaartsplaats Banneux en de kasteelruïne van Franchimont kom je uiteindelijk in Spa aan. Laat je onderdompelen in de weldadige thermaalbaden en geniet er van ontspannende wellness behandelingen. 

De voorgestelde reisroute vervolgt zich richting de waterval van Coo waar je met kinderen zeker PlopsaCoo moet bezoeken. Ga er met z’n allen omhoog in de kabelbaan en geniet van een spectaculair uitzicht. Als je weer terug beneden bent dan kan je in een echte vikingboot stappen en een spannende tocht met een duizelingwekkende snelheid beleven. Avonturiers kunnen ook ‘meevliegen’ met Halvar. Ook aan de innerlijke mens is in PlopsaCoo gedacht. Bij Mega Mindy kan je lekkere snoepjes en ijsjes kopen en voor een iets rustiger moment ga je naar het La Cascade restaurant waar diverse gerechten verkrijgbaar zijn.

De route brengt je vervolgens bij bezienswaardigheden zoals de grotten van Remouchamps en Vielsalm. Onderweg kom je door diverse dorpen en steden. In de gratis reisgids vind je tips voor bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je vakanties Ardennen.

Reviews en beoordelingen Spa en Stavelot

Heb je zelf tips of opmerkingen over Spa: kuuroord middenin de Ardennen ? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info