Weekendje weg naar de Oostkantons

Wandelen door de Hoge Venen is elk seizoen anders

In de Oostkantons ben je in een apart stukje België. Het is één van de mooiste regio’s van het land. Je vindt er geen grote steden en misschien wel het meest opvallend is het feit dat er overwegend Duits wordt gesproken. In de gratis reisgids kom je veel te weten over deze bijzondere omgeving. Maak kennis met het natuurgebied de Hoge Venen en bezoek de verschillende stuwmeren met bijhorende stuwdammen. De rondreis die in de gratis reisgids is opgenomen is slechts één voorbeeld van de vele mogelijkheden die de Oostkantons te bieden hebben. Je kan er wandelen in de natuur en gezellige dorpen als Eupen en Malmedy bezoeken. Lees meer

Laat je overweldigen in de Hoge Venen door sfeervolle mooi gelegen stadjes met zowel in de zomer als winter sportieve uitdagingen.
  • Ontdek de Oostkantons
  • Bezoek het Natuurpark de Hoge Venen
  • Wandel door sfeervol Eupen
  • Laat je cultureel verrassen in Malmedy
  • Aanschouw indrukwekkende stuwmeren
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 15

Onderweg kan je bijzondere en leuke musea ontdekken, waaronder het Malmundarium in Malmedy. Je ziet hier veel over het heden en verleden van de stad en haar omgeving. Het gebouw, naast de kathedraal is op zichzelf al een opvallend detail. Als je onderweg bent in de omgeving neem dan de tijd om goed om je heen te kijken. Zo kom je op de oude verbindingsweg met Luik een beeld tegen ter nagedachtenis aan Apollinaire, de dichter die zo graag in de Hoge Venen wandelde.

Je kan in de Hoge Venen ook aan geocaching doen, net als wandelen, fietsen, paardrijden, vissen, varen, roeien en zwemmen. Geen dag van je vakantie in de Oostkantons is hetzelfde en ook voor en met kinderen is er genoeg te zien, te doen en te beleven.

Reviews en beoordelingen Oostkantons

Heb je zelf tips of opmerkingen over De Oostkantons zijn verrassend anders? Plaats je beoordeling

Carine4 mei 2021

Zeer leerrijke mini-brochure die aanzet tot meer te weten te komen en de volledige reisgids aan te kopen. Mooie foto's en goede beschrijving van route en omgeving. Veel bezienswaardigheden waar je anders wellicht gewoon voorbij loopt. Routes wel nog niet uitgetest.

André20 maart 2020

Door het coronavirus is de uitstap niet kunnen doorgaan. Dit zal waarschijnlijk voor een paar maanden uitgesteld worden.

Miranda4 maart 2019

Twee zeer mooie, lange wandelingen gedaan. Wij hebben de smaak te pakken en komen zeker nog enkele wandelingen doen in deze streek.

Lucien7 juli 2018

Oostkantons: mooie streek voor verkenning met de auto en prachtige wandelingen - goede inspiratie met de gids

nicolaes8 februari 2018

goede uitleg ,mooie plaatsen.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info