Autoroute Ardennen door de omgeving van Spa en Stavelot

Geniet van de watervallen van Coo en vaar door de grotten van Remouchamps

Deze autoroute begint in het schilderachtige Limbourg, één van de mooiste dorpjes van Wallonië. Vervolg de route richting de Waalse hoofdstad van het water, Verviers. Verviers dat een bloeiperiode kende toen wolhandelaren uit Gent zich in de stad vestigden, is een aantrekkelijke plaats om te bezoeken. Je kan er verschillende musea ontdekken en alles te weten komen over de wol- en lakenproductie. Lees meer 

Dompel jezelf onder in de weldadige baden van Spa en voel jezelf weer even kind in PlopsaCoo.
  • Bezoek PlopsaCoo en de watervallen van Coo
  • Stap uit in het bedevaartsoord Banneux
  • Vaar door de grotten van Remouchamps
  • Wandel langs de rotsblokken in de Amblève
  • Laat je verwennen in de Thermes de Spa
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 15

(onderdeel van onze betalende reisgids)

Autoroute Spa - Stavelot op de kaart

Ontdek de vele bezienswaardigheden rond Spa en Stavelot

De autoroute, die je in de reisgids gratis kan downloaden, is verdeeld over drie dagen. Zo kan je zelf bepalen welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken en welke activiteiten je al dan niet samen met de kinderen wenst te ondernemen. Uiteraard kan je de autoreis verspreiden over meer dan drie dagen, zo heb je meer mogelijkheden en kan je nog meer doen en zien in de prachtige omgeving.

Van Verviers rij je naar het Bedevaartsoord Banneux, waar de Heilige Maagd tot 8 maal toe aan de 11-jarige Mariette Beco verscheen. Banneux trekt nu jaarlijks honderdduizenden pelgrims. Van Banneux rijden we naar Theux, waar je het dieren- en avonturenpark Forestia kan bezoeken. In het avonturenpark kan je afhankelijk van je lengte via diverse parcoursen het avontuur met je zelf aangaan. Hoog in de boomtoppen via touwladders, klimmuren en kabelbanen. Voor de kleintjes zijn er een aantal parcoursen wat dichterbij de grond. Na een dag vol inspanning brengt de autoroute je naar Spa. Waag een gokje in ’s wereld oudste casino of kom weer helemaal tot jezelf in de Thermes de Spa.

Bij een vakantie Ardennen hoort een bezoek aan de watervallen van Coo. Als je met kinderen onderweg bent, kan je ze verrassen met een bezoek aan PlopsaCoo. Ga met de kabelbaan omhoog en verwonder jezelf bij het uitzicht. Uiteraard heb je tijd om de diverse attracties uit te proberen en in restaurant La Cascade van een uitstekende onderbreking van de dag te genieten. De gerechten worden er vers bereid en je hebt er een uitgebreide keuze. Heb je geen zin in Mega Mindy, Kabouter Plop en kornuiten? Dan ligt je interesse misschien wel bij een bezoek aan La Gleize, het oorlogsmuseum of kan je de omgeving van de Amblève verkennen met een rustgevende wandeling.

De autoroute neemt je ook mee naar de grotten van Remouchamps, waar je met een bootje onder de grond kan varen. Hou je van een doolhof? Dan moet je zeker eens bij 'Puzzle Planet' in Trois Ponts stoppen. Je kan hier je hart ophalen in het grootste houten doolhof van Europa. Voor iedereen die onderweg echt verdwaalt en het navigatiesysteem in de auto heeft laten liggen, zijn er nooduitgangen aanwezig.

De autoroute eindigt in het mooie Vielsalm waar je de reis van de afgelopen dagen nog eens kan overlopen op een gezellig terras met een verfrissend streekbiertje en een bijpassend borrelhapje.

Reviews en beoordelingen Autoroute Spa & Stavelot

Heb je zelf tips of opmerkingen over Autoroute Ardennen door de omgeving van Spa en Stavelot? Plaats je beoordeling

Nico30 augustus 2019

Prima route, goede gids.

Henk Fokker27 mei 2019

Duidelijke informatie en nu nog de routes rijden in (september)

E RUITER9 februari 2019

Hier kan ik wat mee.

Johan Klop21 september 2018

Het was een leuke route alleen veel omleidingen daar door veel van de route gemist misschien voor herhaling vatbaar in komend jaar. Groetjes: Fam. Klop

Rikvan dalen 4 augustus 2017

Duidelijke mooie informatie. Voor ieder aantebevelen

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info