Reisgids Land van Namen downloaden

Geniet van het goede leven in een mooie omgeving

In de reisgids Ardennen lees je veel tips en wetenswaardigheden over de stad Namen en het omliggende land. Zo kan je aan de hand van de reisgids een uitgebreide stadswandeling maken en weet je dat zaterdag de beste dag is om de stad te bezoeken als je van markten houdt. Ook in de omgeving kan je mooie wandelingen maken door een aantal van de mooiste dorpen van Wallonië. In onze reisgids staat een interessante autoroute omschreven, die je langs de mooiste plaatsjes van het 'Land van Namen' brengt.

Het Land van Namen is de streek van het goede leven, uitzonderlijke smaken en bijzondere streekgerechten.
Reisgids Namen en regio
Reisgids Land van Namen downloaden
  • Verken het Land van Namen met onze autoroute
  • Bezoek Dinant met onze stadswandeling en geniet in het autovrije centrum voor de zaterdagmarkt
  • Maak prachtige wandelingen in de natuur met onze routes in Maredsous, Modave en Crupet
  • Geniet van Bourgondische verwennerijen
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 15

Ontdek de vele bezienswaardigheden in en rond Namen

Daar waar de Samber in de Maas stroomt, ligt Namen. Deze provinciehoofdstad en tevens hoofdstad van het Waals Gewest telt ruim 100.000 inwoners. Hier zetelen de Waalse regering en het Waals parlement en de Waalse minister-president heeft z’n ambtswoning in het naburige Jambes. Als grote stad biedt Namen tal van faciliteiten op het vlak van gezondheidszorg en onderwijs voor de gehele regio. Het noordelijke deel van de provincie Namen wordt ook wel ‘Land van Namen’ genoemd.

Ben je tijdens je vakantie Ardennen in de buurt van Namen, bijvoorbeeld om het Belfort, de Citadel (met Koningin Fabiola Pretpark voor de kinderen), het Arsenaal, de Kathedraal van Saint-Aubain, het Kasteel van de Graven, het Egypte Museum, Museum voor Oude Kunsten of het Museum Felicien Rops te bezoeken, dan raden we je aan om zeker ook eens het Land van Namen te verkennen. 

Het Land van Namen: populaire streek vol musea en folklore

Download gratis onze reisgids, dan heb je de highlights van deze prachtige regio zo bij de hand! Bezienswaardigheden die zeker je aandacht verdienen zijn onder meer de indrukwekkende ruïnes van de voormalige cisterciënzerabdij van Villers-la-Ville, de benedictijnenabdij in Gembloux, het Kasteel van Petit-Leez, de Kasteelhoeve van Galnuee, de Schat van de Priorij van Oignies of het Poppenmuseum in Aisemont. Ook zijn er in deze regio prachtige grotten te bekijken, zoals de Grot Scladina, de Grot van Floreffe, de Grot van Spy en de Grot van Goyet. Heerlijk vertoeven in de natuur kan je in het Arboretum van la Petite Hulle of aan het Meer van Bambois.

En natuurlijk vergeten we ook de Bourgondische levensgenieters niet. Onze reisgids Namen en omgeving vertelt je waar je kan proeven van lokaal gebrouwen bieren en uitstekend smakende kazen. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de Oude Molen-Brouwerij of de Abdij van Floreffe.

Reviews en beoordelingen Reisgids Namen en regio

Heb je zelf tips of opmerkingen over Land van Namen? Plaats je beoordeling

johan28 maart 2022

Heel handige reisgids met veel informatie.

Swannet21 februari 2021

Was fantastisch. Duidelijke uitleg .mooie omgeving leren kennen. Dank zij de reisroute dank u

JP18 mei 2017

Heel goeie gids voor zowel de stad Namen als voor de regio. Vergeet echter het patkeren aan de voet van de citadel want daar opgravingswerken en bouw ondergrondse tunnel voor nog een lange periode. Eventueel bij daguitstap parkeren op parkings Park & Ride want de betalende in het centrum zijn meestal voorzet en je moet aanschuiven tot iemand buitenrijdt (zeker in het weekend). Trein stopt in centrum.

Katleen Corthals14 oktober 2016

We hebben wat gesukkeld met de route. We hadden een stadsplan nodig aangezien er in Namen geen of weinig stadsplannen zijn en de straatjes smal en onoverzichtelijk. Het is een mooie stad, een aanrader!

daems fons24 juli 2016

zoals elke wandeling is het een goede handleiding

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info