Weekendje weg Bouillon? Bezienswaadigheden en info

Download de reisgids Ardennen en stap in de voetsporen van kruisvaarder Godfried van Bouillon

Tijdens je vakantie Ardennen is een uitstap naar Bouillon en omgeving warm aan te bevelen. In deze regio moet je niet ver zoeken om archeologische en architecturale bezienswaardigheden te spotten. Al van ver kan je het ‘Kasteel van Bouillon’ zien liggen op een lange rotskam, ingesneden door de Semois. Het is één van de oudste feodale overblijfselen in België. De klim naar boven wordt beloond met een spectaculair uitzicht over de meanderende Semois. Lees meer 

Wandelen in het spoor van de kruisvaarders, die eeuwen geleden in deze streek woonachtig waren.
  • Wandel door de Streek van Bouillon
  • Leer meer over kruisvaarder Godfried van Bouillon
  • Ontdek geweldige panorama's
  • Bezoek het Musée Ducal
  • Ervaar de magie en de folklore
Gratis stadswandeling downloadenKoop de volledige reisgids voor € 15

Wandelroute langs verschillende bezienswaardigheden

In de natuurrijke omgeving kan je prachtige wandeltochten maken. Volg bijvoorbeeld eens de wandelroute die je in de gratis reisgids kan terugvinden. Met de moderne ‘Archéoscope’ als vertrekpunt wandel je langs 3 verschillende uitzichtspunten, van waar je een verbluffend panorama over Bouillon en omgeving kan aanschouwen. Vervolgens wandel je naar het eens zo machtige ‘Kasteel van Bouillon’ en eindig je in het ‘Musée Ducal’, waar je meer te weten komt over de rijke geschiedenis van Bouillon. Het museum ligt in hetzelfde pand als het huidige stadhuis, namelijk het oude Hertogelijk Paleis, waar het bestuur van Bouillon tijdens het Oude Regime zat. 

Verken de Streek van Bouillon

De Streek van Bouillon wordt gevormd door de 3 gemeenten Bertrix, Bouillon en Paliseul. De regio wordt gekenmerkt door natuurpracht rond de Semois. Steile hellingen, prachtige panorama’s, bossen, valleien en wandelwegen maken deze streek tot één van de mooiste van de Ardennen. Hier is eigenlijk het hele jaar wel iets te zien of te doen. Aan folkloristische feesten en tradities en culturele evenementen geen gebrek!

In elk dorp zie je nog de overblijfselen van een rijke historie. Naast het Kasteel kan je in Bouillon ook nog de Sint-Petruskerk en de Pauluskerk bezichtigen. Ook het gemeentehuis met het ‘Musée Ducal’ en het ‘Hotel de la Poste’, waar Napoleon III heeft gelogeerd, is een bezoek zeker waard. Helemaal bovenaan de heuvel is er ook nog de Galloromaanse ‘Toren van Baimont’, ook ‘La Ramonette’ genoemd. In Mortehan nabij Bertrix vind je de ruïnes van het ‘Château des Fées’, een vestiging uit de tijd van de Romeinen. Wanneer je de streek verkent, zal je verschillende kastelen passeren zoals de 'Kasteelhoeve en kapel van Botassart', het 'Kasteel van Gerlache' en het 17e eeuwse 'Kasteel van Dohan', die evenwel in privé-bezit zijn. Het 'Kasteel van Carlsbourg' in Paliseul was in de 18e eeuw eigendom van de hertogen van Bouillon en is sinds het midden van de 19e eeuw een katholieke school.

Natuur, folklore en magie

Heb je even genoeg van de historische bezienswaardigheden? In Bouillon kan je nog het dierenpark 'Parc Animalier de Bouillon' bezoeken. Ook leuk is de 'schapenboerderij van Acremont', waar je meer te weten komt over het runnen van een melkschapenhouderij, van schapenmelk tot afgewerkt product, zoals kaas, yoghurt en ijs. Een toffe bezienswaardigheid om met kinderen te doen is een bezoek aan de 'La Ferme des Fées' in Les Hayons; een sprookjesachtige boerderij waar je kan kennismaken met kleine magische wezentjes uit de legendarische bossen van de Streek van Bouillon.

Reviews en beoordelingen Bouillon

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bouillon: historische bezienswaardigheden, folkore en natuur? Plaats je beoordeling

albert20 november 2018

Weekend van 11-11-2018 in Bouillon geweest .Elk jaar zijn daar de jacht feestdagen. Heel gezellig met markten in functie v/d jacht. Je kan er leuke wandelingen maken en niet te versmaden de gastronomische wild menu's. Spijtig hadden we pech met het regenweer. Groetjes bert

Alain9 september 2018

Jullie reisgids van de Semois heeft ons goed geholpen om een programma samen te stellen. De uitleg die gegeven wordt en de suggesties waren van harte welkom. Zoals u merkt hebben wij er dankbaar gebruik van gemaakt.

Hedwig17 februari 2018

Jullie reisgids Semoisvallei, Bouillon e.a. is zeker en vast een aanrader. We namen er dingen uit die we zeker wilden zien/doen en zijn heel enthousiast over die streek in België. Bedankt!

carine pellegrims 24 maart 2017

verschillende leuke tips uitgehaald maakte ons weekendje compleet

Put Stephan 12 december 2016

Was zeer nuttig en heeft mee het programma bepaald.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info