Uitgestippelde autoroute door Namen downloaden

Bezoek historische bezienswaardigheden en ontdek de smaken van Maredsous en Floreffe

In onze reisgids Ardennen vind je een leuke autoroute in en door de omgeving van Namen. Je verkent er niet alleen de stad maar je maakt ook kennis met een aantrekkelijke omgeving met daarin verschillende bezienswaardigheden. Hou je van het snuffelen tussen marktkramen? Bezoek Namen dan op zaterdagochtend op het moment dat de autovrije zaterdagmarkt plaatsvindt. De route verlaat het centrum van de stad en brengt je richting verschillende mooie dorpjes en abdijen. Leuke bijkomstigheid is dat je tijdens het bezoeken van de abdij mag en kan proeven van heerlijke abdijproducten als trappistenbier en smaakvolle kazen. Lees meer

De autoroute laat je op een eigenzinnige wijze kennismaken met al het moois dat de stad Namen en haar gevarieerde omgeving te bieden heeft.
  • Verken met de railbikes de natuur
  • Bezoek de abdijen van Maredsous en Floreffe
  • Verpoos in de Tuinen van Annevoie
  • Bezoek de citadel van Namen
  • Ontdek nog veel meer bezienswaardigheden
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 15

(onderdeel van onze betalende reisgids)

Autoroute Namen en regio op de kaart

Autoroute met gastronomische mogelijkheden

Deze autoroute brengt je naar kleine traditionele familiebrouwerijen zoals Brasserie du Bocq, maar je komt ook langs bijvoorbeeld de beroemde Abdij van Maredsous en de Abdij van Floreffe. In beide brouwerijen wordt trappistenbier gebrouwen en de kaasmakerij produceert stoere en smaakvolle kazen. Proeven na een rondleiding is een absolute must. 

De Tuinen van Annevoie 

De tuinen van Annevoie staan bekend om de mooie fonteinen, die zowel in de zomer als in de winter spuiten. Wandel er langs indrukwekkende beeldhouwwerken en zie er schitterende bloemen, planten en struiken. Opmerkelijk is dat het Kasteel van Annevoie niet middenin de aangelegde tuinen staat.

Sportief op een railbike 

Na al dat proeven van heerlijke streekbieren en andere lokale lekkernijen wil je waarschijnlijk ook wel wat aan je conditie doen. Dat is dit een leuke tip die je tijdens je vakantie Ardennen zeker eens moet uitproberen. Je kan in Falaen namelijk een traject op een railbike fietsen. De railbikes staan op het spoor en je moet behoorlijk aan de slag om op de plaats van bestemming aan te komen. Hou er wel rekening mee dat je eenmaal na aankomst niet direct de terugweg kan aanvatten.

De autoroute door Namen geeft je een kijkje in de mogelijkheden die de omgeving te bieden heeft. Download de gratis reisgids en laat je aangenaam verrassen in en door Namen.

Reviews en beoordelingen Autoroute Namen regio

Heb je zelf tips of opmerkingen over Autoroute in en door de omgeving van Namen? Plaats je beoordeling

Van De Slijke henri29 april 2018

Zoals altijd was de route gemakkelijk te volgen. We hadden geluk met het weer (19 april). We kwamen langs mooie plekjes en het einde van onze trip was een bezoek aan Namen. Hier volgden we opnieuw de route van "Reisroutes". Mooie plekjes van de stad Namen. Enkel de citadel hebben we niet bezocht.

Peter Blok3 augustus 2016

goede gids, bruikbaar. Ik was afgelopen zaterdag in Namen en heb daarbij gebruik gemaakt van jullie reisgids

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info