Kerstmarkt Monschau 2019: 22/11 t/m 22/12/19 (vrijdag tot zondag) niet op 24/11

Kerstshopping op de kerstmarkt van Monschau

De kerstmarkt van Monschau is wel iets heel bijzonders. Monschau heeft talrijke vakwerkhuizen, is kleinschalig en ligt in een vallei. Doch dit alleen maakt de kerstmarkt van Monschau niet uniek. Doordat de kerstmarkt alleen geopend is in het weekend zorgen ze voor live-animatie met muziekkapellen. Als je in Monschau bent, aan de rand van de stad, ga dan ook even binnen in de shop van de glasblazerij Glashütte. Je vindt ook daar alles voor kerstdecoratie. Er is de mogelijkheid voor een betalende demonstratie bij te wonen van glasblazen en er is ook een restaurant.

Locatie kerstmarkt: omgeving Markt met aangrenzende straten
Opgepast: alleen open op vrijdag en zaterdag van 11 tot 21 uur en zondag tot 20 uur, niet op 24 november
 • Michel & Friends Hotel **** incl. ontbijtbuffet en 1x halfpension

  Monschau 3 dagen in hotel 4* incl 1 diner

  Michel & Friends Hotel (voorheen Carat Das Vitalhotel) in Monschau ligt op 5 minuten wandelen van het centrum. Inclusief ontbijtbuffet en 1x diner. Vergeet niet onze boeiende stadswandeling in Monschau te downloaden.
  va.€ 85 - Boek nu
Kerstmarkt Monschau
Kerstmarkt Monschau 2019: 22/11 t/m 22/12/19 (vrijdag tot zondag) niet op 24/11
 • Kerstmarkt Monschau enkel open in weekend
 • Live-animatie met muziekkapellen
 • Ga ook even binnen in de glasblazerij
 • Mis niets van Monschau met onze wandelroute
 • Gratis reisgids kerstmarkt Monschau
Gratis reisgids downloaden
Foto's: Fotolia.com

Uiteraard ligt de kerstmarkt van Monschau in de Altstadt of oude binnenstad. Door de kleinschaligheid van het stadje kan je er niet omheen. Onze wandelroute start aan de parking van de Glashütte (referentie 'A' op de kaart). De route brengt je langs de verschillende locaties van de kerstmarkt en ook de winkelstraten. Bovendien ontsnap je ook even uit de drukte en krijg je een mooi beeld van het romantische Monschau.

Openbaar vervoermet de trein naar Aken en dan met de bus naar Monschau. Zeer tijdrovend en niet interessant voor een dagreis.

Met de auto: Monschau heeft twee parkeerterreinen en ook twee mogelijkheden om de stad binnen te wandelen. Er is ook nog een pendelbus vanaf Höfen.

 • Parkeergebouw in de Laufenstrasse. Dit is zeer klein maar wel zeer dicht bij het centrum. Als je die straat naar beneden rijdt zal je merken dat je daarvoor al een kleine parking links hebt. Je kan ook in de straat parkeren (betalend).
 • Parking aan de Glashütte in de Burgau. Dit is de 'grootste' parking met +300 parkeerplaatsen.
 • Wanneer je aankomt na 10 uur zullen wellicht alle parkings volzet zijn en is het aan te bevelen om de park+ride te nemen in Höfen (Hauptstrasse aan de bloemenwinkel Backes). De parkings zijn duidelijk aangegeven vanaf de Hauptstrasse.

Wandelroute Monschau

 • Michel & Friends Hotel **** inclusief halfpension

  Monschau (Eifel) 4 dagen in halfpension

  Michel & Friends Hotel **** (voorheen Carat Das Vitalhotel) is een topper qua prijs/kwaliteit. Uiterst centrale ligging in Monschau in de Eifel. Arrangement inclusief half pension (buffet). 

  va.€ 139 - Boek nu

Reviews en beoordelingen Kerstmarkt Monschau

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kerstmarkt Monschau? Plaats je beoordeling

Lutgarde Meulemans7 januari 2019

heel goede gids - we hebben genoten van de uitstap

Eddy Debrie30 december 2018

Zeer de moeite waard om er eens een dag of meer te verblijven afhankelijk van ieders perceptie. De overdekte tentoonstelling van de glasblazerij was ook mooi.

Alain 30 oktober 2018

goede reisgids, staat netjes uitgelegd wat er allemaal is en te doen valt !

Janssens26 december 2017

Duidelijk, goed overzichtelijk. Ik heb er van genoten.prima.

Lippens Nele12 december 2017

Na 25 jaar blijkt tot onze verrassing de kerstmarkt nog steeds kleinschalig en democratisch te zijn. Op vrijdagavond is het zeer rustig, terwijl zaterdagavond men kan genieten van live muziek bij een glaasje. Meer moet een kerstmarkt niet zijn.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info