Autoroute in Vogezen-Noord

Geniet van een 3-daagse autoroute dwars door het Natuurpark van Les Vosges du Nord

De Vogezen-Noord in Frankrijk is een prachtig natuurgebied gelegen ten noorden van Straatsburg en Elzas-Vogezen. Het meest bekende plaatsje in de Noordelijke Vogezen is La Petite-Pierre. Dit stadje vormt een ideale uitvalsbasis om het Regionaal Natuurpark van Vogezen-Noord met een autoroute te verkennen. Bezoek de strook waar de grote productie van kristal plaatsvindt en check in het noordelijke deel de Maginotlinie. Lees meer

Vogezen-Noord is een verrassende en minder bekende streek in de Vogezen 
 • Laat je verrassen door de Vogezen-Noord regio
 • Bezoek het regionaal Natuurpark
 • Ontdek de charme van La Petite-Pierre
 • Bezoek uit de kluiten gewasssen burchten
 • Leer over de WOII bij de Maginotlinie
 • Verken de stad Saverne
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Complete gids gratis bij reservatie van een weekendje.

Autoroute Noord-Vogezen op de kaart

 • Afstand: 265 km
 • Gebruik GPS: klik hier om de GPS-tracks te downloaden.

  Dag 1: Heenreis met themabezoeken

  Of je kiest voor het Simserhof, een voormalig netwerk van ondergrondse bunkers van de Maginotlinie (2 à 3 uur bezoek) of voor de citadel in Bitche... Tijdens deze autoroute in Vogezen-Noord door Elzas-Vogezen kijk jij je ogen uit. Simserhof en Bitche combineren is mogelijk, maar wel erg druk.

  Je kunt er ook voor kiezen om de eerste dag van jouw vakantie Vogezen-Noord in het teken van kristal te plaatsen. Daarvoor kan je terecht op drie locaties: Saint Louis-lès-Bitche, Meisenthal of Wingen. Daarna reis je verder door naar La Petite-Pierre. Het charmedorp van de Noordelijke Vogezen in Elzas-Vogezen. De autoroute tussen Simserhof en La Petite-Pierre bedraagt ongeveer 40 kilometer. Let wel: je rijdt veel over kleine en kronkelige wegen door de bossen. Onderweg kom je mooie bezienswaardigheden en uitzichten tegen, maar weinig terrasjes. 

  Dag 2: Parc Naturel Régional des Vosges du Nord

  Parc Naturel Régional des Vosges du Nord is de correcte benaming van het immens uitgestrekt beschermd natuurgebied in Vogezen-Noord. Tijdens de autoroute door deze Noordelijke Vogezen spot je de ene bezienswaardigheid na de andere. Er liggen namelijk veel mooie dorpjes en kastelen. Bezoek tijdens je vakantie Elzas-Vogezen het mooie La Petite-Pierre met het Maison du Parc. Geniet ook van een paar mooie landschappen in dit stukje Elzas-Vogezen.

  In de namiddag kan je naar Château de Lichtenberg. Hier vind je 900 jaar geschiedenis, prachtige uitzichten en tentoonstellingen... Ideaal tijdens jouw vakantie Vogezen-Noord. Heen en terug naar Lichtenberg vanuit La Petite-Pierre is ongeveer 40 kilometer rijden.

  Dag 3: Véél keuze

  In jouw vakantie Noordelijke Vogezen moet je elke dag weer opnieuw keuzes maken. Vanuit La Petite-Pierre kan je mooie wandelingen maken. Hier vind je wel 100 km aan wandelpaden! De toeristische dienst zal je hierbij zeker helpen. Je kunt ook terugkeren via dezelfde autoroute als dag 1 en een ander thema aansnijden.

  Of trek iets zuidelijker in de Noordelijke Vogezen, naar de stad Saverne. Bezoek of loop er langs de bezienswaardigheden die we hebben uitgeschreven. Je kan er het paleis binnen bezoeken. Daarna rij je door naar Haut-Barr voor de burcht die je bovenal laat genieten van een uniek uitzicht over de Noordelijke Vogezen en Elzas-Vogezen. Tenslotte, als er nog tijd over is, kan je via het kasteel van Lutzenbourg nog genieten van een mooi uitzicht over het Kanaal Rijn - Marne.

Reviews en beoordelingen Autoroute Vogezen-Noord

Heb je zelf tips of opmerkingen over Autoroute in de Noordelijke Vogezen? Plaats je beoordeling

Jan2 mei 2023

perfect wat dat en goede uitleg

WALTER24 september 2022

Deze reisgids was heel leuk en bevatte interessante bezoektips en schitterende ideeën voor daguitstappen !Hij kwam heel goed van pas om onze reis samen te stellen en hebben genoten van het prachtige natuurgebied enin de Elzas -Vogezen en lekkere wijnen !!! gtrtjs

Chris 30 juli 2022

Wij hebben een week rond gereden met de motor in Elzas en Vogezen Mooi onderhouden asfaltwegen perfect om te touren met motor.De routes des Cretes volgen vanuit het dorpje Sondernach leid naar de Grand Ballon met een fantastisch uitzicht. Vogezen is fantastisch en de pitoreske dorpjes (zoals Obernai, Riquewihr, Ribeauville enz...)van de Elzas maakt het af Een week was voor ons veel te kort. Wij gaan nog eens terug, met dank aan deze zeer goede reisgids !

Cees Prins30 juni 2022

Wij gaan in het najaar naar de Vogezen en de Elzas. Gezien de uitstekende gidsen van andere gebieden, hebben we alle vertrouwen in de gids van de Vogezen.

H.Thijssen15 april 2022

Heel mooie informatie gids over de vogezen

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info