Citytrip Straatsburg? Hoofdstad Elzas-Vogezen ontdekken!

Een gevarieerde citytrip met een bewogen geschiedenis

Straatsburg, de hoofdstad van Elzas-Vogezen in Frankrijk, heeft een heel rijke en bewogen geschiedenis achter de rug. Deze aangename stad is al 2.000 jaar oud en wisselde nogal eens van overheerser. Straatsburg bestaat uit 3 delen: de oude stad, de nieuwe stad en de Europese wijk. Hier vind je tijdens jouw vakantie Straatsburg in ieder geval genoeg bezienswaardigheden. Lees meer

In Straatsburg zijn veel gebouwen naar zowel Franse als Duitse architectuur gebouwd. 
  • Bewonder mooie vakwerkhuizen
  • Bezoek de bekende kathedraal
  • Ervaar het oude en nieuwe gedeelte
  • Duik terug in de geschiedenis
Gratis wandelroute downloaden

Wandelroute Straatsburg

In de 'oude stad' met la Petite France vind je tijdens jouw vakantie Straatsburg vele vakwerkhuizen plus vestingwerken bij het water. In de 'nieuwe stad', die eigenlijk ontstond in de 17e en 18e eeuw, zijn mooie huizen bewaard gebleven. Aan de rand van de stad ligt de Europese wijk die we niet tijdens deze wandeling aandoen. Het wandeltraject begint bij de kathedraal, het meest imposante gebouw en bezienswaardigheid van Straatsburg. Onderweg komen we ook langs belangrijke musea, dus reken zeker op een hele dag als je een museum wilt meepikken op de wandelroute.

Geschiedenis

De oorsprong van het oude stadje in Elzas-Vogezen gaat terug tot aan het begin van onze jaartelling. Eerst werd het stadje bewoond door de Kelten en daarna verwoest door de Allemannen en de Hunnen. Zijn grootste bloei heeft Straatsburg gekend in de 16e eeuw. Toen werd de bouw van de bekende kathedraal in dit stukje Elzas-Vogezen beëindigd. In de 17e eeuw brak er een minder goede periode aan. De stad zocht bescherming bij de Fransen. Vauban bouwde er een vestiging en Straatsburg bleef op alle vlakken zelfstandig. Het kreeg er zelfs statige herenhuizen bij. Dit als bewijs van zijn rijkdom. Kom deze mooie huizen bewonderen in jouw vakantie Elzas-Vogezen.

Bij de Franse Revolutie was men in dit gedeelte van Elzas-Vogezen één en al Frans. Na de bezetting van de Duitsers tot 1918 volgde ook nog eens de Tweede Wereldoorlog. De Duitsers veroverden Straatsburg zonder slag of stoot. Onmiddellijk werd het hakenkruis gehesen op de top van de kathedraal. Dit gebouw moest volgens Hitler gespaard blijven ten koste van alles. In 1941 keerden de bewoners terug en volgde er een grote verduitsing. In 1944 werd de stad zwaar getroffen door de geallieerde bombardementen. Straatsburg werd terug heropgebouwd naar het oorspronkelijke uitzicht, zoals jij hem vandaag de dag in jouw vakantie Elzas-Vogezen meemaakt.

Reviews en beoordelingen Straatsburg

Heb je zelf tips of opmerkingen over Straatsburg? Plaats je beoordeling

Suzy Verbijlen28 augustus 2019

Heel mooi wandeling gemaakt. De stadswandeling was goed uitgelegd en wij hebben ervan genoten.

Pascale 26 augustus 2019

Fijne wandeling langs belangrijkste bezienswaardigheden.

daelman dirk24 augustus 2019

was zeer nuttig

stevens Remi12 juli 2019

zeer bruikbaar en klaar. gemakkelijk te volgen . Goed Zo!

Peter Baard8 juli 2019

Kort en bondig, nuttig en handig

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info