Download de gratis reisgids Mulhouse - Basel

Ontdek zeer diverse bezienswaardigheden in het zuiden van de Vogezen en Zwitserland

Deze reisgids vertrekt vanuit een verblijf in Mulhouse of regio, het zuiden van de Elzas en Vogezen. De stad heeft twee heel bijzondere en grote musea in het teken van het vervoer: het automobielmuseum en het treinmuseum. Dat je in beide musea uren kan vertoeven is niet overdreven. Dichtbij Mulhouse ligt Ungersheim (15 km) met een groot openluchtmuseum met 74 Elzasser huizen van eeuwen oud.  Lees meer

Met deze combinatie krijg je een uitzonderlijk gevarieerd programma, dat bovendien zeer weerbestendig is. Er zijn voldoende alternatieven als de zon op vakantie is of het regent.
  • Maak onze stadswandeling in Basel
  • Ontdek Basel met meer dan 30 musea
  • Mis zeker niet het trein- en automobielmuseum in Mulhouse
  • Geniet van een korte wandeling in Colmar
  • Puur natuur met onze autoroute langs de Grand- en Petit-Ballon
  • Download nu onze gratis reisgids voor een zeer gevarieerd programma
Gratis reisgids downloaden

Op zo'n 35 km van Mulhouse ligt de Zwitserse stad Basel. Een autowegenvignet hoef je niet te kopen als je onze tip volgt. Je kan er zelfs heen met het openbaar vervoer (45 min.). Basel heeft niet alleen heel mooie gebouwen maar ook meer dan 30 musea. We hebben een stadswandeling die je op één dag langs alle hoogtepunten brengt, en er is nog wel tijd voor een museum.

In het zuiden van de Vogezen liggen ook de hoogste bergen. De hoogste top zelfs op minder dan 40 km van Mulhouse. Met de Route des Crêtes vertoef je een ganse dag in een zeer divers natuurlandschap met als bekendste plaatsen de Petit- en Grand-Ballon. Als toemaatje geven we je ook nog een wandeling mee in de bekende stad Colmar die op je reistraject ligt.

Voorstel 4-daags programma

Wat we hieronder voorstellen is geheel vrijblijvend en nogal goed gevuld. Vooral bij mooi weer zal je er niet in slagen om alles volledig af te werken in een 4-daagse. Genieten is uiteraard de boodschap!

DAG 1: heenreis en Ungersheim

Zo’n 15 km voor Mulhouse ligt het grote openluchtmuseum van de Elzas. Het is niet iets om heel snel te bezoeken. Wil je het rustig houden dan moet je toch rekenen op 3 à 4 uur. 

DAG 2: Route des Crêtes

De volledige route die we je voorstellen is vooral een autoroute met tijd om even te genieten van de zeer diverse landschappen. Wie echter ook een bezoek wil brengen aan het Mémorial Le Linge of een wandeling wil maken zal keuzes moeten maken, maar daarvoor geven we je heel wat tips mee.

DAG 3: Basel

Met onze wandeling kom je langs alle hoogtepunten, belangrijkste musea, mooiste gebouwen en fonteinen. Bovendien laten we je genieten van de lange shoppingstraat. Een bezoek aan Basel hoeft niet duur te zijn. Je kan er met het openbaar vervoer heen. Lees al onze tips om deze minder bekende stad te ontdekken.

DAG 4: Mulhouse en terugreis

Een zeer befaamd autombielmuseum en een onvergetelijk treinmuseum. De keuze is moeilijk of je doet ze uiteraard allebei. Er zijn voordeeltickets beschikbaar in beide musea. Eigenlijk kan je een ganse dag vullen met beide musea. 

Alternatief: Colmar
Misschien wil je wel iets vervangen uit bovenstaande suggesties? Dan is Colmar uiteraard een zeer goed alternatief. Er is de typische Elzasser sfeer en het heeft een zeer mooi stadscentrum. We hebben een kleine wandeling in deze reisgids opgenomen.

Reviews en beoordelingen Mulhouse - Basel

Heb je zelf tips of opmerkingen over Mulhouse - Basel? Plaats je beoordeling

Paul6 februari 2022

Hebben de reis nog niet gepland , maar de uitleg is wel zeer goed en zeer uitgebreid . Bedankt

Karin21 oktober 2018

Zoals al jullie reisgidsen duidelijk en compact

Jan Admiraal20 juli 2018

Heerlijk makkelijk leesbaar, een no-nonsense boekje zoals je die maar weinig ziet.

Gerli17 juni 2018

Wij hebben deze uitstap nog niet gedaan. Bij een volgende gelegenheid gaan we dit zeker uitproberen. We hebben al verschillende beschrijvingen gebruikt en dat is zeer goed meegevallen. Gerli

Jean Pierre De Smet12 juni 2018

fantastische en correcte hulp

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info