De bezienswaardigheden van Obernai

Ontdek Obernai met al haar bezienswaardigheden met een stadswandeling

Even voorbij Straatsburg ligt het stadje Obernai in de Elzas-Vogezen. Het loont echt de moeite om er even halt te houden. Obernai is een zeer proper stadje op de Route des Vins. Vakwerkhuizen, het middeleeuwse centrum, de stadsmuren voor een deel gerestaureerd, de neogotische Petrus- en Pauluskerk. Er is flink wat te zien in Obernai. Dat kan je het best ontdekken en verkennen met onze stadswandeling in Obernai. Lees meer

Voor een aangenaam stadje om in te kuieren zit je goed in Obernai. Bovendien ideaal gelegen voor beklijvende excursies in de buurt.
 • Alle promoties Elzas-Vogezen 2 tot 6 dagen

  Alle promoties Elzas-Vogezen 2 tot 6 dagen

  Promoties die je van noord tot zuid brengen, van 2- tot 4-daagse gastronomische verblijven tot rondreizen 6 dagen. Ook verwenweekendjes in wellnesshotels en casino. Ontdek ze nu allemaal.
  va. € 75 - Boek nu
 • Ontdek Obernai met een stadswandeling
 • Loop langs de vestingen  
 • Bewonder de fraaie huizen op de Markt
 • Bezoek de Petrus- en Pauluskerk 
 • Maak excursies naar Struthof en Mont Sainte-Odile vanuit Obernai
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Gratis bij reservatie van een weekendje

Stadswandeling Obernai

In de volledige reisgids (betalend) steekt een stadswandeling Obernai. Dan kom je langs alle belangrijkste bezienswaardigheden voorbij. De Markt met de Graanschuur, de Fontein Sainte-Odile. Er is het stadhuis, een belfort. De wandeling brengt je ook voorbij het Romaans Huis, de Place de l'Étoile.

De kerk Saint Pierre et Paul is één van de grootste kerken uit de Elzas. Neogotisch van buiten, een mix van stijlen binnenin. Je vindt er schilderijen met afbeeldingen van  het Oude en Nieuwe Testament, heiligenbeelden, mooie glas-in-loodramen. Sainte Odile staat er afgebeeld op een muur. Kijk ook eens omhoog naar de koepel, de preekstoel.

Ook kom je op plekjes die iets bijzonders tonen: een waterput met 6 emmers, een stemmige binnenplaats waar de oudste delen dateren uit begin 15de eeuw. Wil je de wandeling doen, ga ze dan downloaden uit de volledige reisgids Elzas-Vogezen. Voor een klein bedrag krijg je die te uwer beschikking. 

Uitvalbasis voor excursies

Obernai is een uitstekende uitvalsbasis voor excursies. Wat dacht je van een uitstap naar Mont Sainte-Odile, een bedevaartsoord op een heuvel van 764 meter hoog. Op minder dan een halfuur rijden vanuit Obernai.

Een compleet andere invulling kan je doen met een bezoek aan le Struthof, op goed drie kwartier rijden vanaf Obernai. Dit voormalige concentratiekamp wekt boosheid op om zoveel gruwel die de Duitsers uitrichten op weerloze mensen. Een bezoek aan deze herdenkingsplaats doe je uit eerbied voor de meer dan twintigduizend slachtoffers.    

Reviews en beoordelingen Obernai

Heb je zelf tips of opmerkingen over Obernai: ideale uitvalsbasis ? Plaats je beoordeling

Frank Mourant21 februari 2016

Wij (man/vrouw) waren in Obernai via Holidayline. De streek is divers, centraal gelegen om te bezoeken (Straatsburg ,Epinal, Colmar enz.)zelfs een uitstapje naar Duitsland, het Europapark ligt op een boogscheut. Indukwekkend was het Struthof en het Venetiaans feest in juni in Riquewihr..dus keren we weer met de kinderen en kleinkinderen voor een verblijf van 1 week in deze interessante streek....

Ann Vanvopren3 oktober 2015

Zeer goede en nuttige gids. Stadswandelingen vielen goed in de smaak.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info