Bezoek de Grand Ballon en Petit Ballon in Elzas-Vogezen

Geniet van prachtig uitzicht op de hoogste berg van de Vogezen

Reis je tijdens jouw vakantie Elzas-Vogezenlangs langs de hoogste berg Grand Ballon? Met onze gratis reisgids bieden we de mooiste routes langs de Grand Ballon met bijzondere bezienswaardigheden. Je moet in ieder geval de route Route des Crêtes niet vergeten. Lees meer

In het gebied rondom de Grand Ballon kunnen mooie wandelingen worden gemaakt.
  • Geniet van het uitzicht op de Grand Ballon
  • Ga langs de Route des Crêtes
  • Bezoek Les Diables Bleus
  • Ontdek de strategische ligging
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Gratis bij reservatie van een weekendje.

Top van de Grand Ballon

De top van de Grand Ballon in Elzas-Vogezen ligt op een hoogte van 1424 m. Het hoogste punt is bereikbaar via een weg die op 1325 m hoogte ligt. Het is de hoogste Vogezencol die net iets gemakkelijker te bereiken is dan de andere cols in de buurt. Op de top van de Grand Ballon bevinden zich meerdere bezienswaardigheden. Zo spot je er de witte bol van het radarstation en het herdenkingsmonument Les Diables Bleus. Gezien de strategische ligging (je hebt zicht tot ver in Duitsland), is het aannemelijk dat tijdens de Eerste Wereldoorlog zwaar gevochten werd om deze plek in Elzas-Vogezen te veroveren. 

Petit Ballon

In tegenstelling tot Petit Ballon was de Grand Ballon tijdens de Eerste Wereldoorlog in Franse handen. Petit Ballon was toen in Duitse handen. Volg tijdens jouw vakantie Elzas-Vogezen de route tot Cernay om vanuit daar de route N83 terug naar het noorden te rijden. 

Vieil Armand

Heb je nog wat tijd over in jouw vakantie Elzas-Vogezen? Stop dan even op route D5 bij Hartmannswiller (12 km van Cernay). Ter ere van de Fransen uit deze regio van Elzas-Vogezen die sneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog werd hier een klein museum gebouwd met enkele monumenten en begraafplaatsen (individuele en een massagraf) onder de naam Vieil Armand.

Ungersheim

Op de Grand Ballon begint deel 3 van de Route des Crêtes door de regio. De route eindigt in Ungersheim. Hier zijn niet heel veel bezienswaardigheden te zien.

Reviews en beoordelingen Grand Ballon

Heb je zelf tips of opmerkingen over Grand Ballon, Elzas-Vogezen? Plaats je beoordeling

danny26 juli 2022

handige gids met tal van tips

Persyn rita18 september 2018

Top!!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info