De bezienswaardigheden van Thannenkirch

Geniet van de charme en rust in dit stadje

Op 6 km van het druk bezochte Haut-Koenigsbourg zal het charmante stadje Thannenkirch in Elzas-Vogezen je aangenaam verrassen. Je bent hier weg van de grote toeristenstroom en kan tijdens jouw vakantie Elzas-Vogezen lekker genieten van de rust en bezienswaardigheden. Lees meer

Thannenkirch staat bekend als zone van rust en stilte 
  • Wandel tussen wijngaarden
  • Spot mooie houtsculpturen
  • Bezoek het restaurant La Meunière
  • Geniet van de natuur
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Gratis bij reservatie van een weekendje

Thannenkirch

Thannekirch ligt midden in uitgestrekte weiden, wijngaarden en beboste hellingen in het Taennchel massief. Het hoogste punt is er zelfs 992 m. Hier ligt 60 km aan wandelpaden. De naam Thannenkirch zou afgeleid zijn van ‘D’Annakerich’, de kerk van de Heilige Sint-Anna. Aan haar werd de toen bestaande kerk in dit stadje in Elzas-Vogezen toegewijd.

Saint-Catharina kerk

Her en der verspreid door Thannenkirch en Elzen-Vogezen kan je tijdens jouw vakantie Elzas-Vogezen houtsculpturen bewonderen van de hand van André Bosshardt, een lokale en befaamde beeldhouwer. Van hem zijn ook heel wat werken te zien in de huidige Saint-Catharina kerk in Thannenkirch. Een kruisweg, volledig in het hout gesneden, vormt daarbij dé blikvanger en een mooie bezienswaardigheid. Bijzonder aan dit kunstwerk is de rol van de handen in de verschillende kruiswegstaties. In de kerk staat elk jaar tussen eind november en eind januari een prachtige in hout gesneden kerststal opgesteld van 3 m bij 4 m, waarin je naast de gekende figuren ook personen kan ontwaren. Deze personen beelden typische beroepen uit die verbonden zijn met de regio, zoals een houthakker, een sledenbouwer en een steenkapper. Vergeet ook niet naar het plafond te kijken.

Restaurant La Meunière

Een combinatiebezoek Thannenkirch - Haut-Koenigsbourg in Elzas-Vogezen is best te doen, gezien de beperkte afstand tussen beide steden. Wil je heerlijk eten, maar niet te veel geld uitgeven? Breng dan tijdens jouw vakantie Thannenkirch eens een bezoekje aan Rue St.Anna, waar je het restaurant La Meunière vindt. Niet alleen aan de buitenzijde straalt het restaurant charme en rust uit, ook het interieur doet dat. Het personeel is heel vriendelijk en je kan er tegen een goede prijs een dagmenu kiezen. Dit restaurant in Elzas-Vogezen heeft ook een terras waar je een mooi uitzicht hebt.

Adres: Restaurant La Meunière, Rue St.Anna 30, 68590 Thannenkirch.
Website: www.aubergelameuniere.com

Reviews en beoordelingen Thannenkirch

Heb je zelf tips of opmerkingen over Thannenkirch: charmant stadje? Plaats je beoordeling

Liesbeth Van Gool17 mei 2024

We hadden, mede dankzij jullie tips, 4 super dagen in de Elzas! Vooral in Colmar veel gebruikt. Onder andere de stadswandeling gedaan. Echt genoten! Dank. Groeten, Liesbeth en Toon van Gool

PROESMANS ALPHONS4 augustus 2017

Met de info over de Elzas/Vogezen heb ik een rondreis gepland voor de eerste helft van september. We zijn er al verschillende keren geweest maar toch helpt de info om telkens weer extra plaatsjes te ontdekken. Aangeboden hotelpromoties helpen ook om een goed én goedkoop verblijf te vinden. Bedankt!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info