De bezienswaardigheden van Kaysersberg

Maak kennis met de geboortestad van Albert Schweitzer

Kaysersberg is een gezellig stadje in Elzas-Vogezen in Frankrijk dat minder druk is dan het stadje Riquewihr. Je kunt er tijdens jouw vakanties Elzas rustig genieten van de Elzasser bouwstijl en zonder al te veel drukte een terrasje pakken. Ook in dit stukje Elzas-Vogezen vind je overal verspreid heel wat prachtige vakwerkhuizen en bezienswaardigheden. Lees meer

Laat je verrassen door de charme van de middeleeuwse sferen in Kaysersberg.
  • Ervaar de gezelligheid van Kaysersberg
  • Spot resten van de keizerlijke burcht
  • Bezoek de kerk Saint Croix
  • Wandel over de brug over de Weiss
  • Bezichtig de glasblazerij
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Gratis bij reservatie van een weekendje

Saint Croix

Loop tijdens jouw vakantie Elzas-Vogezen zeker even de kerk van Saint Croix binnen, deze is van origine romaans. Tussen de 12e en 15e eeuw werd er aan de kerk gebouwd. Achteraan bij het koor zie je een immens grote kunstwand met afbeeldingen van de verrijzenis van Christus.

Keizerlijke burcht

Het stadhuis (bouwjaar 1604-1605) in Kaysersberg is een mooi voorbeeld van de Rijnlandse Renaissance. Vanaf de brug over de Weiss, gemaakt met rode zandsteen, krijg je een zeer mooi uitzicht over de stad en het kasteel. Eigenlijk zijn dit nog maar enkele resten van wat ooit een keizerlijke burcht is geweest en waaraan gebouwd werd tussen de 13e en 16e eeuw onder het bewind van de familie Hohenstaufen. 

Albert Schweitzer

Kaysersberg is de geboortestad van de theoloog Albert Schweitzer. Hij kreeg in 1952 de Nobelprijs voor de vrede. Om Schweitzer te vereren kreeg hij in dit stadje in Elzas-Vogezen een museum. Wanneer je meer over Schweitzer wilt weten, is een bezoekje tijdens jouw vakantie Kaysersberg de moeite waard.

Glasblazerij

Leuk om te doen in jouw vakantie Elzas-Vogezen is een bezichtiging aan de glasblazerij, waar dezelfde werkwijze wordt toegepast als die uit de 17e en 18e eeuw. Toen vierde het glasblazen als nijverheid hoogtij in Elzas-Vogezen en vooral in Kaysersberg. Nog steeds is de glasblazerij een interessante bezienswaardigheid in jouw vakantie.

Reviews en beoordelingen Kaysersberg

Heb je zelf tips of opmerkingen over De bezienswaardigheden van Kaysersberg? Plaats je beoordeling

mervillie23 januari 2020

Super interessant en mooie reportages

Nico Boonstopel4 mei 2019

Ben vandaag van een reisje Zwarte Woud . Elzas , Vogezen en Luxemburg teruggekomen . Heb veel aan uw gegevens gehad .

Yolanda21 september 2018

Weerom een geweldige , gebruiksviendelijke gids. De ganse streek wordt goed in kaart gebracht met daarbij nog eens verschillende stadswandelingen. De stad Colmar, Staatsburg zijn absoluut een aanrader. De meeste bezienswaardigheden komen allemaal aan bod. Ook Selestat , minder bekend, was zeker demoeite waard. Kortom een fijne vakantie gehad , mede dank zij jullie goed samengestelde gids.

Annick Van Malderen12 september 2017

Heel mooie stadje. Leuk om er even in rond te dwalen. Goeie camperplaats voor mobilhomes.

Tania10 augustus 2017

Zeer degelijke, gedetailleerde reisgids om op stap te gaan in verschillende dorpjes can de Elzas!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info