De bezienswaardigheden van Hunawihr

Maak kennis met ooievaars, otters, vlinders en veel meer diersoorten

Hunawihr in Frankrijk is een onopvallend plaatsje in de regio Elzas-Vogezen, maar telt wel twee bijzondere bezienswaardigheden, namelijk het vogelpark Centre de Réintroduction vol ooievaars en de vlindertuin Jardins des Papillons. Zo maak je tijdens jouw vakanties Elzas-Vogezen kennis met ooievaars, otters, vlinders, rupsen en nog veel meer diersoorten. Lees meer

Het stadje Hunawihr is met zijn parken zeker de omweg waard!

  • Ontdek de pareltjes van Hunawihr
  • Leer alles over ooievaars 
  • Maak kennis met bedreigde diersoorten
  • Spot vlinders in Jardin des Papillons
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Gratis bij reservatie van een weekendje

Centre de Réintroduction

Met stip is Centre de Réintroduction een aanrader tijdens jouw vakantie Elzas-Vogezen. In dit niet bijster grote natuurpark (slechts 5 ha) in Hunawihr (tussen Ribeauvillé en Riquewihr) zal je versteld staan van wat zich hier allemaal in de natuur openbaart. Het park heeft twee functies. De eerste is voor het behoud van bedreigde diersoorten door een ontwikkelingsprogramma, waarbij de dieren opgroeien in gevangenschap en later worden vrijgelaten in hun natuurlijke biotoop. De tweede is om de bezoeker van het park het belang van de biodiversiteit én het behoud van het evenwicht mens-natuur in Elzas-Vogezen te showen. 

Cigogne is het Franse woord voor ooievaar. In Centre de Réintroduction kan je tijdens jouw vakantie Hunawihr dan ook grote aantallen ooievaars van heel dichtbij volgen. Toen het park in 1976 in Hunawihr werd opgericht, was het de bedoeling om de populatie van de ooievaar, hét symbool van Elzas-Vogezen, te laten toenemen. Dit gebeurde in gevangenschap, zodat de ooievaars later weer vrijgelaten konden worden. Vanaf 1991 zag het park de kans om ditzelfde te doen met de otter. In 2006 kwam daar nog een kolonie van de grote hamsterfamilie bij. Daarnaast leven er nog tal van andere diersoorten.

Op een bijzondere manier krijgt de bezoeker in dit stukje Elzas-Vogezen een mooi beeld ‘achter de schermen’ van de leefwereld van de dieren aan de hand van spektakelshows in de namiddag. Je kunt zelfs ´meeduiken’ met de otters vanachter een glazen doorkijkwand. Of met verbazing de techniek om een maaltijd te nuttigen van visetende vogels bewonderen. Verschillende attracties zijn speciaal voor kinderen in deze bezienswaardigheid van Hunawihr gemaakt, zoals het evenwichtsparcours, de labyrinth en de loopbrug. Daarnaast is er een educatief parcours waarin de kleinsten kennis maken met de natuur en haar bewoners. Wie wilt er tijdens zijn vakantie Hunawihr nou geen beestjes aaien.

Raadpleeg vooraf de openingstijden.

Kinderen tussen 5 en 12 betalen € 6,50, van 13 t/m 18 jaar betaal je € 8,50 en volwassenen € 9,50.
Adres: Route des Vins, 68150 Hunawihr    

Website: www.cigogne-loutre.com

Let op: vergis je niet met het park Cigoland in Kintzheim (13 km van Hunawihr).

Jardins des Papillons 

Ontdek de wondere ontwikkeling van rups tot vlinder, een fascinerend schouwspel dat zich in deze vlindertuin in Elzas-Vogezen elke dag afspeelt. Om beter te begrijpen hoe het leven van een vlinder in elkaar steekt, kan je een filmpje meepikken. Daarna begeef je je in de geklimatiseerde serres waar honderden vlinders, in alle kleuren en van over heel de wereld te bewonderen zijn. Sommigen fladderen, alsof ze bezig zijn met een balletuitvoering, in alle vrijheid om je heen. Ook vind je er exotische kikkers, kameleons, zeldzame diersoorten en een grote variëteit aan planten, waarmee vlinders in symbiose leven. Er wordt ook uitgelegd wat de rol van de vlinder is in zijn natuurlijke habitat. Je kunt in deze vlindertuin in Hunawihr dus een heleboel leren! 

Kinderen tussen de 5 en 14 betalen € 5,50 en volwassenen € 8,-.
Adres: Route de Ribeauvillé (D183), 68150 Hunawihr    

Website: www.jardinsdespapillons.fr

Reviews en beoordelingen Hunawihr

Heb je zelf tips of opmerkingen over De bezienswaardigheden van Hunawihr? Plaats je beoordeling

hilde29 juli 2016

zeer goede reisgids we hebben de zaken eruit gehaald dat voor ons van toepassing is en de kinderen hebben genoten !!!

nicoled1 november 2015

DE wijnroute doorheen de Elzas, de moeite waard, vele stopplaatsen. De bekende wijndorpjes bezoeken is de max, jammer van de beperkte parking, die meestal te betalen is en vaak beperkt tot 2 u. Een hotel genomen in Obernai, zodat je ook al een deel van de verplaatsing over de autoroute kan doen om meer tijd te hebben in de dorpjes. Colmar zelf mooi maar veel groter dus vraagt meer tijd. Voordeel de parking op zondag is gratis (toch in najaar).

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info