De bezienswaardigheden van Colmar

Spot bijzondere religieuze monumenten en prachtige vakwerkhuizen

De geschiedenis van de stad Colmar in Frankrijk loopt verder terug in de tijd dan die van de gehele Elzas-Vogezen. In 1945 was Colmar de laatste vluchthoek voor de Duitsers. Terwijl omliggende dorpen totaal werden vernield, bleef Colmar volledig gespaard. Lees meer

Colmar heeft altijd in het twist gebied tussen Frankrijk en Duitsland gelegen

 • Alle promoties Elzas-Vogezen 3- en 4-daagse pakketten

  Alle promoties Elzas-Vogezen 2 tot 6 dagen

  Meer dan 15 promoties die je van noord tot zuid brengen, van 2- tot 4-daagse gastronomische verblijven tot rondreizen die je de complete streek laten zien. Ook verwenweekendjes in wellnesshotels en casino. Ontdek ze nu allemaal.
  va. € 75 - Boek nu
 • Breng een bezoek aan Musée d'Unterlinden
 • Ontdek de mooiste vakwerkhuizen
 • Bezoek de Dominicanerkerk
 • Ga naar 'Klein Venetië' bij La Petite Venise
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Gratis bij reservatie van een weekendje.

Musée d'Unterlinden

Musée d’Unterlinden is een voormalig klooster en nu de trots van Colmar. De collectie bevat vooral middeleeuwse schilders en beeldhouwers. Hiernaast vind je er ook meubels en andere gebruiksvoorwerpen. Het hoogtepunt van je bezoek in jouw vakantie Elzas-Vogezen is het altaar Isenheimer. Dit meesterwerk is van de hand van de 16e eeuwse kunstschilder Matthias. De panelen staan apart tentoongesteld. 

Meer weten? Check www.musee-unterlinden.com.

Dominicaner

De Dominicanerkerk werd gebouwd tussen de 13e en 15e eeuw en behoorde tot een klooster. Tijdens het toeristisch seizoen is de kerk geopend en moet je zeker even binnen stappen. Op het eerste gezicht vind je binnen een eenvoudig interieur. Als je even iets verder kijkt zie je de glasramen met Salomo (14e - 15e eeuws) en het schilderij met de Madonna im Rosenhag (1473, gemaakt door Martin Schongauer).

Saint Martin

De Saint Martin in Elzas-Vogezen is een kerk daterend uit de 13e eeuw. Het plein mag dan wel Place de la Cathédrale heten, deze kerk is maar een paar jaren van haar bestaan een kathedraal geweest. De kerk bevat niet heel veel waardevolle kunstvoorwerpen en is nogal duister. Op het plein vind je ook de Ancien Corps de Garde, het vroegere wachthuis dat dateert uit de 16e eeuw. Hiernaast zie je het Maison Adolphe uit de 13e eeuw, het oudste huis van Colmar. Langs de arcaden van het vroegere wachthuis stap je naar de Rue des Marchands, de straat met de mooiste huizen van Colmar.

Vakwerkhuizen

De mooiste vakwerkhuizen staan waar we op de kaart in de reisgids de letter 'D' geplaatst hebben. Toch zijn andere locaties in Colmar en Elzas-Vogezen ook zeker de moeite waard tijdens jouw vakantie Elzas-Vogezen. Zo vind je in de Rue des Têtes op nummer 19 het Maison des Têtes. Momenteel is dit huis een restaurant en zie je overal hoofdjes, de vertaling van ´Têtes´. Het beroemdste huis van Colmar is Maison Pfister, die ter hoogte van de letter 'D' ligt. Het is een 16e eeuws huis, gebouwd in opdracht van een hoedenmaker. Ook het huis op nummer 9 moet je absoluut bezoeken. Deze dateert van het begin van de 17e eeuw. Als je verder wandelt kom je in de Rue des Tanneurs, ook wel de straat van de leerlooiers genoemd. 

La Petite Venise

Aan de andere kant van de stad ligt La Petite Venise, ook wel Klein Venetië. Hier stroomt het riviertje Lauch. Langs de oevers zijn huizen gebouwd, deze zijn in de zomer prachtig bebloemd. Je hebt een mooi uitzicht vanaf de bruggen.

Reviews en beoordelingen Colmar

Heb je zelf tips of opmerkingen over De bezienswaardigheden van Colmar? Plaats je beoordeling

Eric13 januari 2018

Zeer goed Goede eerste stap om je reis voor te bereiden.

Luc Vercammen31 juli 2017

Duidelijke informatie

monique 25 juli 2017

nuttige gids bij onze wandeling door Colmar!

Ronald Dyselinck30 juni 2017

Waren slechts 3 dagen in de Elzas, maar konden door de info toch enkele prachtige uitstappen maken. Obernai, Riquewhir en Eguisheim waren prachtig. Wij volgden ook een stukje van de wijnroute. Ook het eten was zeer lekker, alles overgoten met een lokaal wijntje. Alleen het weer verstoorde een klein beetje de vreugde, 39°C was net iets te veel van het goede. Kortom: 3 topdagen dankzij de verkregen info.

Gerrit Slurink23 juni 2017

Prima reisgids. Helaas door omstandigheden niet kunnen gebruiken wegens annulering van onze vakantie.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info