De bezienswaardigheden van Colmar

Spot bijzondere religieuze monumenten en prachtige vakwerkhuizen

De geschiedenis van de stad Colmar in Frankrijk loopt verder terug in de tijd dan die van de gehele Elzas-Vogezen. In 1945 was Colmar de laatste vluchthoek voor de Duitsers. Terwijl omliggende dorpen totaal werden vernield, bleef Colmar volledig gespaard. Lees meer

Colmar heeft altijd in het twist gebied tussen Frankrijk en Duitsland gelegen
 • Alle promoties Elzas-Vogezen 2 tot 6 dagen

  Alle promoties Elzas-Vogezen 2 tot 6 dagen

  Promoties die je van noord tot zuid brengen, van 2- tot 4-daagse gastronomische verblijven tot rondreizen 6 dagen. Ook verwenweekendjes in wellnesshotels en casino. Ontdek ze nu allemaal.
  va. € 85 - Boek nu
 • Breng een bezoek aan Musée d'Unterlinden
 • Ontdek de mooiste vakwerkhuizen
 • Bezoek de Dominicanerkerk
 • Ga naar 'Klein Venetië' bij La Petite Venise
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Gratis bij reservatie van een weekendje.

Musée d'Unterlinden

Musée d’Unterlinden is een voormalig klooster en nu de trots van Colmar. De collectie bevat vooral middeleeuwse schilders en beeldhouwers. Hiernaast vind je er ook meubels en andere gebruiksvoorwerpen. Het hoogtepunt van je bezoek in jouw vakantie Elzas-Vogezen is het Isenheimer altaarstuk. Dit meesterwerk is van de hand van de 16e eeuwse kunstschilder Matthias. De panelen staan apart tentoongesteld. 

Meer weten? Check www.musee-unterlinden.com.

Dominicaner

De Dominicanerkerk werd gebouwd tussen de 13e en 15e eeuw en behoorde tot een klooster. Tijdens het toeristisch seizoen is de kerk geopend en moet je zeker even binnen stappen. Op het eerste gezicht vind je binnen een eenvoudig interieur. Als je even iets verder kijkt zie je de glasramen met Salomo (14e - 15e eeuws) en het schilderij met de Madonna im Rosenhag (1473, gemaakt door Martin Schongauer).

Saint Martin

De Saint Martin in Elzas-Vogezen is een kerk daterend uit de 13e eeuw. Het plein mag dan wel Place de la Cathédrale heten, deze kerk is maar een paar jaren van haar bestaan een kathedraal geweest. De kerk bevat niet heel veel waardevolle kunstvoorwerpen en is nogal duister. Op het plein vind je ook de Ancien Corps de Garde, het vroegere wachthuis dat dateert uit de 16e eeuw. Hiernaast zie je het Maison Adolphe uit de 13e eeuw, het oudste huis van Colmar. Langs de arcaden van het vroegere wachthuis stap je naar de Rue des Marchands, de straat met de mooiste huizen van Colmar.

Vakwerkhuizen

De mooiste vakwerkhuizen staan waar we op de kaart in de reisgids de letter 'D' geplaatst hebben. Toch zijn andere locaties in Colmar en Elzas-Vogezen ook zeker de moeite waard tijdens jouw vakantie Elzas-Vogezen. Zo vind je in de Rue des Têtes op nummer 19 het Maison des Têtes. Momenteel is dit huis een restaurant en zie je overal hoofdjes, de vertaling van ´Têtes´. Het beroemdste huis van Colmar is Maison Pfister, die ter hoogte van de letter 'D' ligt. Het is een 16e eeuws huis, gebouwd in opdracht van een hoedenmaker. Ook het huis op nummer 9 moet je absoluut bezoeken. Deze dateert van het begin van de 17e eeuw. Als je verder wandelt kom je in de Rue des Tanneurs, ook wel de straat van de leerlooiers genoemd. 

La Petite Venise

Aan de andere kant van de stad ligt La Petite Venise, ook wel Klein Venetië. Hier stroomt het riviertje Lauch. Langs de oevers zijn huizen gebouwd, deze zijn in de zomer prachtig bebloemd. Je hebt een mooi uitzicht vanaf de bruggen.

Reviews en beoordelingen Colmar

Heb je zelf tips of opmerkingen over De bezienswaardigheden van Colmar? Plaats je beoordeling

verbrugghe linda20 augustus 2019

deze reisgids was zeer nuttig. we hebben een deel van de route en enkele steden bezocht. de uitleg kwam goed van pas.

yvonne24 juli 2019

was heel blij met de inlichtingen betreft Colmar wij willen graag volgend jaar deze kant op dus ik kan mij nu heel goed een beeld hiervan krijgen.

Luut Kamper29 mei 2019

Colmar heeft ons verbaast! We kwamen vanaf Riquewihr in de stromende regen...... De auto geparkeerd bij Parkeergarage-Lacarre en vandaar te voet de stad in via een looproute. Hoe dichter we bij het centrum kwamen des te groter de verbazing.... Wat een mooi centrum en zeker La Petit Venice. Voor een eerste kennismaking met Colmar voelt het bijzonder prettig dus reden te meer om eens terug te keren. Hopenlijk dan met beter weer....

Dick Derksen23 oktober 2018

Wie daar nog niet geweest is heeft veel gemist, geweldig mooie en heuvelachtige natuur, strakke wijnvelden, fascinerende oude maar zeer mooie kleurrijke gebouwen, leuke dorpjes met smalle maar gezellige straten, waar zowel links als rechts kleurrijke woningen staan. Ik zou zeggen: gaat dat zien!!!

A. de Clercq-Stultjens21 mei 2018

Prachtig, het treintje was een uitkomst anders had ik niet zoveel gezien, heb genoten van de rust die er uitging van de natuurlijke omgevingen tijdens mijn persoonlijke wandeling door Colmar.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info