De bezienswaardigheden van Col du Bonhome

Ontdek een natuurgebied, indrukken van de Eerste Wereldoorlog, een snoepfabriek en het verhaal van Munster

Start jouw vakantie Col du Bonhomme Frankrijk in Munster, de stad van de kaas met dezelfde naam. Deze sterk geurende, zachte kaas met een vrij pikante smaak werd in de 7e eeuw voor het eerst gemaakt door Benedictijner monniken. De naam komt van het woord Monasterium, dit is Latijns voor klooster. Munster heeft een gezellig en mooi centrum met een park. Lees meer

Van kaas, snoep naar wondermooie natuur en oorlogsleed, het zit allemaal rond de Col du Bonhomme. 
  • Ontdek het verhaal van Munster kaas
  • Bezoek het herdenkingsmuseum Mémorial de Linge
  • Zie de snoep maken en proef in snoepfabriek Plainfaing
  • Genieten in restaurant Auberge de la Grange
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Gratis bij reservatie van een weekendje.

Beklijvend bezoek aan Mémorial de Linge

De route in dit stukje Elzas-Vogezen start op de top van de Col du Bonhomme en loopt langs bijzondere bezienswaardigheden. Maar eerst neem je de route D5 richting Hohrodberg. Hier wacht een steile klim met prachtige uitzichten over de vallei van Munster en Elzas-Vogezen. Boven aan een kruispunt ligt een Duits militair kerkhof. Als je vanaf hier richting Orbey vertrekt, kom je langs het herdenkingsmuseum Mémorial de Linge. Op deze plaats hebben de Fransen in 1915 de Duitsers weten te verdrijven. Een klein museum met gerestaureerde en gereconstrueerde loopgraven geven jou een duidelijk beeld van de gebeurtenissen van toen.

Je ziet in het museum een film over de gebeurtenissen op de heuvels. Maquettes, foto's, kaarten, schaalmodellen, enz tonen hoe het leven was op en achter het front. Buiten kan je een korte wandeling maken door de loopgraven. 

Adres: Mémorial Le Linge D11.6   68370 Orbey. Website: www.linge1915.com

Les Ballons d'Alsace

Wil je tijdens jouw vakantie Elzas-Vogezen deze route volgen? Vanuit het dorpje Orbey kan je de route D48 van 3 km naar Kaysersberg nemen. Bij de rotonde van de N415 in Elzas-Vogezen ga je richting Col du Bonhomme. Zo kom je op de top van dit stukje Elzas-Vogezen uit. Eenmaal op de top start je met de Route des Crêtes, de ideale weg voor een verkenning van le Grand Ballon en le Petit Ballon.

Snoepfabriek van Plainfaing

Wie wil kan eerst nog een bezoek brengen aan de bekende snoepfabriek van Plainfaing. Daarvoor neem je de route D23. De hele dag door, met uitzondering van zon- en feestdagen, ontvangt de familie Claudepierre bezoekers op uiterst charmante wijze. Van A tot Z word het productieproces van snoep jou uitgelegd en getoond. De rondleiding eindigt natuurlijk met het proeven van dit lekkere snoepgoed. Een aparte ruimte in de fabriek is ingericht als een klein museum.

Adres: Confiserie des Hautes Vosges, Habeaurupt   88230 Plainfaing
Website: www.cdhv.fr

Auberge de la Grange

Op de Col du Bonhomme in Elzas-Vogezen vind je niet heel veel restaurantjes en bars. Voor een goedkoop en gezellig eetadresje nabij de Col, is restaurant Auberge de la Grange in Plainfaing zeker een aanrader. Het ligt op een helling zo’n 200 m van de weg. De helling is vrij smal. Bij het restaurant vind je een ruime parkeerplaats. 

Reviews en beoordelingen Col du Bonhomme

Heb je zelf tips of opmerkingen over Col du Bonhomme: natuurgebied Elzas met prachtige panorama's? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info