Elzasser Openluchtmuseum Ecomusée d'Alsace

Huizen en beroepen uit het verleden van de Elzas

Ecomusée d’Alsace is een heel groot openluchtmuseum in Frankrijk. Het museum vertelt jou tijdens jouw vakanties Elzas-Vogezen over het dagelijkse leven op het platteland van de Elzas-Vogezen door de eeuwen heen. Voor het ontdekken van alle bezienswaardigheden in het park heb je zeker wel een halve dag nodig. Lees meer

Vakwerkhuizen, boerderijen, een school, ambachtelijke werkplaatsen en winkels

 • Alle promoties Elzas-Vogezen 3- en 4-daagse pakketten

  Alle promoties Elzas-Vogezen 2 tot 6 dagen

  Meer dan 15 promoties die je van noord tot zuid brengen, van 2- tot 4-daagse gastronomische verblijven tot rondreizen die je de complete streek laten zien. Ook verwenweekendjes in wellnesshotels en casino. Ontdek ze nu allemaal.
  va. € 75 - Boek nu
 • Bezoek openluchtmuseum Ecomusée d'Alsace
 • Leer over het dagelijks leven van Elzas
 • Maak kennis met oude ambachtslui
 • Zet een lemen bouwconstructie op poten
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Gratis bij reservatie van een weekendje.

Elzasser bouwstijl

Wat het meest opvalt in het Ecomusée d´Alsace zijn de 74 Elzasser huizen. Je keert hier in jouw vakantie Elzas-Vogezen terug in de tijd van oude ambachtslui als een pottenbakker, een smid of een wagenmaker. Op het 4,5 ha groot terrein ontdek je hoe in de jaren ’30 aan landbouw werd gedaan. Kleinvee en andere landbouwdieren leven er in een zo'n natuurlijk mogelijke biotoop. Een natuurwandelpad in het openluchtmuseum laat je kennismaken met de fauna en flora van het gebied in Elzas-Vogezen.

Kinderen kunnen in Ecomusée d´Alsace onder begeleiding hun handen uit de mouwen steken en een lemen bouwconstructie op poten zetten. Er zijn themaparcours uitgestippeld die dieper ingaan op de evolutie van de Elzasser bouwstijl, de aanverwante beroepen en de verandering van het machinepark. Recent werd ook gestart met een nieuwe bezienswaardigheid: de bouw van een huis, waarbij het de bedoeling is elementen uit het traditionele wonen te combineren met de huidige woonleefstijl van Elzas-Vogezen. 

Het toegang bedraagt € 14,- per volwassene en € 9,50 per kind van 4 t/m 14 jaar.
Adres: Chemin Grosswald, 68190 Ungersheim

Website: www.ecomusee-alsace.fr

Reviews en beoordelingen Ecomusée d'Alsace

Heb je zelf tips of opmerkingen over Elzasser Openluchtmuseum Ecomusée d'Alsace? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info