Arras: Carrière Wellington

Slag om Arras top secret voorbereid

La Carrière Wellington is geen gewoon museum zoals dertien in een dozijn. Je vindt het museum achter het stationsgebouw van Arras in de Rue Delétoille. Neem op het stationsplein de Av. du Maréchal Leclerc die overgaat in de Av. Fernand Lobbedez. De Rue Delétoille is een zijstraat links, op zo'n 700 meter van het station. Lees meer

 Een bezoek aan la Carrière Wellington zal je zeker bijblijven.
 • Hotel de l'Univers *** in Arras

  Arras 3 dagen in hotel ***

  Hotel de l'Univers *** in Arras is gehuisvest in een vroeger jezuïtenklooster. Het restaurant heeft een uitstekende naam (half pension mogelijk). Ontbijtbuffet steeds inbegrepen.
  va.€ 99 - Boek nu
 • Herdenk de slag om Arras uit WO I
 • Bezoek het museum 20 m onder de grond
 • Ervaar hoe de soldaat (over)leefde
 • Boek een begeleid bezoek   
Gratis preview reisgids downloadenVolledige reisgids kopen voor € 10

Arras is onlosmakelijk verbonden met de Eerste Wereldoorlog. Een bezoek aan la Carrière Wellington tijdens je vakantie Noord-Frankrijk zal je bijblijven, zoveel is zeker. De onderaardse gangen die je hier aantreft zijn dezelfde als deze onder de Place des Héros. Daar kan je in Les Boves ook dus de gangen bezoeken, maar onder dat plein ligt de nadruk eerder op het ontstaan en gebruik ervan.  

In La Carrière Wellington is het thema Eerste Wereldoorlog. Om een offensief voor te bereiden tegen de Duitsers, uitgevoerd op 9 april 1917, moest men zoveel mogelijk troepen tot tegen de vijandelijke linies brengen en tegelijk huisvesten. Het waren de Nieuw-Zeelanders die hier in deze krijtsteengroeven een ondergrondse kazerne gegraven hebben waar meer dan 20.000 soldaten konden ondergebracht worden. Deze plek is meteen ook een gedenkplaats voor de talloze slachtoffers die gevallen zijn tijdens deze Slag om Arras.

Je daalt met een glazen lift zo’n 20 meter lager. Het is een begeleid bezoek, inclusief helm en audiogids in het Nederlands. Je wandelt door de gangen met verschillende tussenstops. Door projectie probeert men je de leefomstandigheden van de soldaten in deze onderaardse gangen voor te stellen. Je krijgt op het einde van het bezoek ook nog een film over die veldslag.

Tip: in de onderaardse gangen bedraagt de temperatuur 11°C. Je neemt dus best een truitje mee.

Ben je met de auto? Er is een gratis parking: rue Delétoille, 62000 Arras (er staat een groot bord)
Gps coördinaten: N 050°16’49.3”   E 002°46’57.9”

Reviews en beoordelingen Carrière Wellington

Heb je zelf tips of opmerkingen over Arras: Carrière Wellington? Plaats je beoordeling

mariele13 maart 2017

Carrière Wellington brengt ons bij dat de grote oorlog niet mag vergeten worden. Ik was toch wel onder de indruk. een aanrader als je daar in de buurt bent

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info