Stadswandeling Straatsburg

Ontdek vakwerkhuizen, historische gebouwen en musea

Onze gratis reisgids zorgt voor een wandeltraject langs de mooiste hoekjes en pleinen van het historische Straatsburg in Elzas-Vogezen. De omgeving van de kathedraal is een geschikte startplaats voor een kennismaking van de stad in Frankrijk. Onderweg tijdens de wandelroute in jouw vakantie Straatsburg ontdek je zowel fraaie vakwerkhuizen als historische gebouwen en musea. Lees meer

Elke wijk in Straatsburg heeft zijn eigen karakter
 • Alle promoties Elzas-Vogezen 2 tot 6 dagen

  Alle promoties Elzas-Vogezen 2 tot 6 dagen

  Promoties die je van noord tot zuid brengen, van 2- tot 4-daagse gastronomische verblijven tot rondreizen 6 dagen. Ook verwenweekendjes in wellnesshotels en casino. Ontdek ze nu allemaal.
  va. € 85 - Boek nu
 • Bezoek de bekende kathedraal
 • Spot mooie vakwerkhuizen
 • Bezoek La Petite France
 • Wandel door Winkelstraten
Stadswandeling downloaden

Gratis bij reservatie van een weekendje.

Stadswandeling Straatsburg

Straatsburg bestaat uit 3 delen: de oude stad, de nieuwe stad en de Europese wijk. In de 'oude stad' met de bezienswaardigheid La Petite France vind je tijdens jouw vakantie Straatsburg vele vakwerkhuizen plus vestingwerken bij het water. In de 'nieuwe stad', die eigenlijk ontstond in de 17e en 18e eeuw, zijn mooie huizen bewaard gebleven. Aan de rand van de stad ligt de Europese wijk die we niet tijdens deze wandeling aandoen. Het wandeltraject in dit stukje Elzas-Vogezen begint bij de kathedraal, het meest imposante gebouw en bezienswaardigheid van Straatsburg. Onderweg komen we ook langs belangrijke musea, dus reken zeker op een hele dag als je een museum wil meepikken op de wandelroute.

Stadswandeling Straatsburg op de kaart

Reviews en beoordelingen Stadswandeling

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling Straatsburg? Plaats je beoordeling

Johannes28 juli 2020

duidelijke, compacte wandelgids die je langs de belangrijkste highlights voert

christian8 maart 2020

wij gaan eind mei een 4-tal dagen naar Straatsburg en doen altijd jullie stadswandeling (was ook het geval in Lyon). goede wandelingen, loodsen je altijd naar bijzondere plekken binnen de stad. zien wat het nu wordt.

Myriam23 januari 2020

Mooie wandeling, zeer duidelijk aangegeven.

niki4 november 2019

Mooie wandeling waarbij je veel hoogtepunten ziet. Het zou misschien beter zijn om wat meer de afstand tussen 2 punten te vermelden. Wandel tot dat gebouw of draai in in die straat, is niet altijd duidelijk. Er zou misschien beter staan: ga nu 100m of 500m tot aan die straat of gebouw. Anders zeker een aanrader

Helena en Tom Kooijman10 oktober 2019

De stadswandeling van Straatsburg bracht ons op plekken, die wij waarschijnlijk zelf niet direct gekozen zouden hebben. De uitgezette wandeling gaf een zeer goed beeld van het centrum van de stad. Wij hebben hem als zeer verrassend en volledig ervaren.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info