Parijs: Historische kerken met bijzondere verhalen

Gelovig of niet, deze unieke bezienswaardigheden moet je gezien hebben

Parijs bezit talloze kerken, die stuk voor stuk een bezoek waard zijn. Het zijn prachtige historische bouwwerken. En bijna allemaal hebben ze een apart verhaal. Maak je citytrip Parijs compleet met een bezoek aan één van deze bijzondere kerken. Lees meer 

Gotisch, middeleeuws, neoclassicistisch... In Parijs vind je kerken in alle stijlen en formaten!
  • Bezoek een kerk met twee verdiepingen
  • Spot de oude zonnewijzer in Saint-Sulpice
  • Bezoek Saint-Etienne du Mont en het klooster
  • Het orgel en de akoestiek van Saint-Eustache
  • Ontdek de bijzondere verhalen van de kerken
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,5

Sainte-Chapelle

De Sainte-Chapelle is een unieke en prachtige kerk die verstopt ligt in de gebouwen van het Palais de Justice op Ile de la Cité, vlakbij de kathedraal Notre-Dame. Hier liet Lodewijk de Heilige in de 13de eeuw een paleis bouwen maar helaas is alleen nog de kapel overgebleven. Deze kapel is net even anders dan andere Parijse kerken uit diezelfde periode: ze telt namelijk twee verdiepingen. De lage benedenverdieping is minder rijk aangekleed dan de bovenste verdieping, die bestemd was voor de hoogsten in rang en klasse. De Saint-Chapelle is zeker een bezienswaardigheid die je tijdens je citytrip Parijs kan bezoeken.

Saint-Sulpice

Wat Saint-Sulpice zo bijzonder maakt is de oude zonnewijzer, die je hier vindt. Als je via de zijdeur de kerk binnenkomt, zie je een obelisk van 10 meter hoog ietwat verstopt in de hoek. Dit is de gnomon van een bijzonder ingewikkelde zonnewijzer die door middel van een opening in een raam en een stuk koper op de grond de hoogte van de zon ten opzichte van de horizon moet meten. De koperlijn loopt dwars over de obelisk en loopt nog 40 meter verder de kerk in. De metingen kunnen vandaag de dag helaas niet meer uitgevoerd worden omdat een opening in de glasramen niet meer correct is geplaatst.

Saint-Etienne du Mont

De orgels van deze kerk zouden tot de oudste van Parijs behoren. Ook ligt hier de beschermheilige van Parijs begraven, Sainte-Geneviève. Dit maakt een bezoek aan de kerk een zeer bijzondere ervaring. Ga zeker ook eens naar het klooster met prachtige glasramen.

Saint-Eustache

Deze kerk is nauw verbonden met Les Halles. De handelaren in Les Halles schonken, eerst verplicht later vrijwillig, een bijdrage aan de kerk. Eerst stond er een kapel maar door de vele giften werd er halfweg de 16e eeuw een grote kerk gebouwd. Het grondplan zou hetzelfde zijn als de Kathedraal Notre-Dame. De kerk heeft een gerenommeerd orgel en beschikt over een goede akoestiek. Openingsuren en data van orgelconcerten kan je vinden op de website: www.saint-eustache.org.

Reviews en beoordelingen Kerken

Heb je zelf tips of opmerkingen over Parijs: Historische kerken met bijzondere verhalen? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info