Stadswandeling Parijs geschiedenis: 2000 jaar in één wandeling

Download de gratis wandelroute en duik in de geschiedenis van een wereldstad

Met deze wandelroute gaan we op zoek naar oude restanten van deze wereldstad. Baron Haussmann heeft het ons echter niet gemakkelijk gemaakt. Tussen 1850 en 1870 heeft hij veel historische gebouwen platgegooid om de stad een moderne(re) uitstraling te geven met grote pleinen en brede boulevards. We starten aan zo'n plein dat vroeger volgebouwd stond: het plein voor de kathedraal Notre-Dame de Paris, een echte bezienswaardigheid. Lees meer

Deze stadswandeling Parijs geschiedenis leidt ons door het historisch hart van de stad. 
  • Start en einde op het Île de la Cité
  • Variabel aanbod: mode, antiek, interieur, groen, kerken, ...
  • Bezoek de crypte van Parijs
  • Wandelen over Pont Neuf
  • Eindigen langs musea 
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,5

Goed idee om bezoekjes te spreiden 

Ook deze wandelroute leidt je door winkelstraten waar we mode, antiek en interieur vinden. Maar ook groene zones zoals het Jardin du Luxembourg, prachtige gebouwen en kerken, markten zoals St-Germain en de bloemenmarkt... komen aan bod. Als je al de bezoeken aflegt op deze route heb je zeker twee dagen nodig. Het is dus een goed idee om de bezoeken aan deze bezienswaardigheden te spreiden. 

 

Île de la Cité

Op het Île de la Cité stadseiland vinden we onder meer de kathedraal Notre-Dame. Deze kathedraal is wereldberoemd en hoort dan ook zeker in de top 5 bezienswaardigheden tijdens je citytrip Parijs. Dit gotische bouwwerk heeft twee torens van 69 meter hoog. Deze torens kunnen beklommen worden. Vanaf deze hoogte heb je een prachtig uitzicht over het historische centrum en de route die je straks nog gaat afleggen.

Ook vind je op het Île de la Cité de archeologische crypte van Parijs. In deze crypte leer je meer over de historie van Parijs. Als je geïnteresseerd bent in eeuwenoude restanten van Parijs zit je hier goed. Door middel van maquettes en informatieborden leer je alles over het ontstaan van Parijs, zo'n 2000 jaar geleden.

Deze wandelroute leidt ons ook over de bekende brug Pont Neuf. De Pont Neuf Parijs werd tussen 1578 en 1607 gebouwd naar een ontwerp van Jean Baptiste Androuet du Cerceau en is met haar twaalf rondbogen een indrukwekkend historisch bouwwerk. Deze 238 meter lange brug loopt over de Seine en verbindt het Île de la Cité, het eiland waar de Notre-Dame Parijs opstaat, met zowel de linker- als de rechteroever van de Seine.

Andere bezienswaardigheden die we tegenkomen op deze historische stadswandeling zijn het Musée de Cluny, het Panthéon en het Musée National d'Histoire Naturelle. Na in een flinke boog te hebben gelopen, komen we uiteindelijk weer op het Île de la Cité uit.

Stadswandeling 'Parijs: doorheen 2000 jaar geschiedenis' op de kaart

Reviews en beoordelingen Stadswandeling: Parijs geschiedenis

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling Parijs geschiedenis: 2000 jaar in één wandeling? Plaats je beoordeling

IVO4 maart 2020

Een prachtige gids om Parijs te bezoeken !

Barbara caboor19 augustus 2018

Wij hebben al meerdere reisgidsen gevolgd en ook volledig gekocht. Steeds een groot succes, vooral met de infofiches er bij. Net voldoende info, geen overvloed aan info over de kleinste details. Super in orde aan een heel aanvaardbare prijs.

Veerle6 februari 2018

zinvol en handig

Chris26 oktober 2017

Een fijne handzame gids met goede routes

Toon12 mei 2017

Uw adviezen van de wandelroutes heb ik samen met mijn vrouw gefietst. Voor mijn vrouw de eerste keer in Parijs fietsen. Het was een fantastische ervaring zeker de aanwijzingen van Euroreizen over de bezienswaardigheden. Wij hadden de fiets gehuurd bij Paris a Velo C"Est, R 4E Alphonse Baudin (beheerder van Belgische afkomst). Metro Saint Sebastiien. Borg verplicht 1 dag 15,-- Euro. Zeker voor herhaling vatbaar, dank daarvoor.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info