Musea in Parijs: kunst, cultuur, historie, mode, sport en zoveel meer

Over Centre Pompidou, Musée Rodin en crypte Notre-Dame

Er is bijna geen stad in de wereld met zoveel musea als Parijs. Of je nu graag wereldberoemde schilderijen bekijkt, wilt leren over de historie van de stad of toch meer geïnteresseerd bent in wetenschap, sport of mode: het kan allemaal met het uitgebreide aanbod aan musea in de lichtstad Parijs. In de reisgids Parijs belichten we graag enkele musea uit dit rijke aanbod wat meer. Lees meer

Georges Pompidou wilde dat er in Parijs een groot publiekscentrum werd gebouwd waar alle vormen van moderne kunst en andere culturele uitingen een plek zouden kunnen krijgen.
  • Centre Pompidou, buitenkant is ook kunst 
  • Toonaangevend op vlak van moderne kunst  
  • Ontdek het levensverhaal van Rodin in het museum
  • Wandel in het sfeervolle beeldenpark 
  • Leer meer over het ontstaan van Parijs  

 

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,5

Musée Rodin

Hoewel het Musée Rodin midden in het centrum van Parijs ligt, is het een klein en rustig museum. Het museum is vooral bekend om haar bijbehorende beeldenpark in de rozentuinen, waar je onder andere het wereldberoemde beeldhouwwerk 'De Denker' vindt. In de tuinen staan niet minder dan 27 bronzen en 40 marmeren beelden van Rodin. In het museum zelf, gehuisvest in het 18e eeuwse in rococostijl gebouwde Hôtel Biron, leer je meer over het leven en werk van Auguste Rodin.

Archeologische crypte Notre-Dame

Op het plein voor de Notre-Dame vind je een bijzondere archeologische crypte. In deze crypte leer je meer over de historie van Parijs. Als je geïnteresseerd bent in eeuwenoude restanten van Parijs zit je bij deze bezienswaardigheid goed. In deze crypte zie je onder meer de restanten van de gebouwen die tot 1850 op dit plein stonden. Je krijgt er ook een indruk van de Gallo-Romeinse versterkingen onder de voorhof. Door middel van maquettes en informatieborden leer je alles over het ontstaan van Parijs, zo'n 2000 jaar geleden.

Centre Pompidou

Dit museum heet voluit 'Centre National d'Art et de Culture Georges Pompidou', maar is best bekend onder de naam 'Centre Pompidou'. Dit museum, dat in 1977 geopend werd, is toonaangevend op het gebied van moderne kunst. Je vindt hier onder andere schilderijen, boeken, sculpturen, films, video, documentatie over muziek en vormgeving.

De buitenkant van het gebouw is al bijna net zo bijzonder als de kunst die je hier vindt. Het is ontworpen door de Engelse architect Richard Rogers en de Italiaanse architect Renzo Piano. De gevel van het gebouw is een wirwar van pijpen en buizen in verschillende kleuren. Hiermee probeerden te architecten de illusie te wekken dat het gebouw binnenstebuiten gekeerd was.

Dit zijn maar enkele van de vele musea die Parijs te bieden heeft. Download onze gratis reisgids voor nog meer musea en bezienswaardigheden voor tijdens je citytrip Parijs.

Reviews en beoordelingen Musea

Heb je zelf tips of opmerkingen over Tal van musea in Parijs: leer alles over kunst, cultuur en historie? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info