Stadswandeling Parijs centrum: van Madeleine tot Pompidou

Download de gratis wandelroute en ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden Parijs

We beginnen deze wandelroute bij La Madeleine, een prachtige neoclassicistische kerk die eruitziet als een Griekse tempel. Napoleon had ooit als doel deze kerk te gebruiken als tempel ter ere van zijn Grande Armée, maar de bouw van deze tempel duurde zo lang dat tegen de tijd dat deze eindelijk af was, Napoleon al geen keizer meer was. Het gebouw kreeg toen haar oorspronkelijke functie als kerk terug. Lees meer

Met deze wandelroute Parijs Centrum ontdekken we het kloppende hart van deze historische stad.
  • Start aan La Madeleine
  • Wat shoppen onderweg?
  • Ontdek mooie kunst
  • Via Pont Neuf naar Île de la Cité
  • Eindigen bij Centre Pompidou
Gratis wandelroute downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,5

Deze wandelroute in de gratis reisgids

Stadswandeling Parijs - centrum op de kaart

 

Opera en luxueuze shops

Hierna vervolgen we onze stadswandeling naar het grootste opera gebouw ter wereld, Opéra Garnier. Deze indrukwekkende opera werd gebouwd in opdracht van Napoleon III. Dit bouwwerk is nog steeds één van de mooiste gebouwen van de stad, zowel van binnen als van buiten. Vervolgens lopen we over Place Vendôme naar Rue Saint-Honoré, waar we een aantal prachtige luxueuze winkels vinden. Je kan deze winkels natuurlijk bezoeken tijdens deze wandelroute door Parijs, maar een bezoek aan deze winkels is ook zeker een apart uitstapje waard. Hierna wandelen we verder naar de wereldberoemde Champs-Elysées. Ook hier kunnen fanatieke shoppers hun hart ophalen.

Kunst langs de route 

We lopen het historische Place de la Concorde over en lopen zo ook langs Musée de l'Orangerie, waar we onder andere schilderijen van Monet kunnen bekijken. We steken de Seine over en lopen langs de rivier richting Musée d'Orsay. Dit bijzondere museum, dat vooral 19e eeuwse kunst toont, is gevestigd in een voormalig treinstation. Je kan het museum bezoeken tijdens deze stadswandeling door het centrum van Parijs, maar een apart bezoek tijdens je citytrip Parijs is zeker ook een goed idee.

Pont Neuf en Île de la Cité

Hierna lopen we nog een eindje rechtdoor langs het water, tot we opnieuw de Seine oversteken, terug naar de kant waar we onze stadswandeling begonnen. Recht voor ons zien we het Louvre. We raden aan om een bezoek aan het Louvre niet te combineren met een stadswandeling, maar om hier echt een dagdeel of liefst zelfs een hele dag voor uit te trekken. We vervolgen de stadswandeling naar de bekende oudste brug Pont Neuf, die we oversteken om zo op het Île de la Cité te komen. Op dit kleine eiland vinden we de kathedraal Notre-Dame. We zetten de wandeling verder, op naar de laatste bezienswaardigheid van deze wandelroute door het centrum van Parijs: het museum voor moderne kunst, Centre Pompidou.

Reviews en beoordelingen Stadswandeling centrum Parijs

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling Parijs centrum: van Madeleine tot Pompidou? Plaats je beoordeling

Tina9 januari 2022

De wandelingen zijn de ideale manier om de stad te bezoeken en bijkomend wat geschiedenis/historie/achtergrond bij de verschillende bezienwaardigheden te krijgen. Is ons erg bevallen!

Janssens Nadia24 november 2021

We hebben de stadswandeling gevolgd en hebben zo veel bezienswaardigheden gezien. Goed uitgelegd. Top

laurent depaepe10 november 2021

Zoals steeds, duidelijk verzorgde stdswandeling, met correcte beschrijvingen en extra tips omtrent bezienswaardigheden

Maria23 november 2019

Duidelijk omschrijving

Nele Boudry28 april 2019

Heel mooie wandeling om door Parijs te trekken. Raadde ze zelfs deze week aan een collega aan, die ze ook al deed en ook tevreden was. We kwamen langs straten waar we anders zeker niet zouden gepasseerd zijn. Bedankt Geert!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info