Kasteel van Versailles bezoeken, een ideale daguitstap

Bezoektips en wat je zeker moet gezien hebben

Het domein van Versailles (800 ha.) bestaat uit 3 gedeelten: het kasteel, de tuinen en het domein van Marie-Antoinette. We hoeven je dan ook niet te overtuigen om een volledige dag te reserveren voor een bezoek aan Versailles. Je kan dit gemakshalve doen met één ticket: het Passeport. In dit artikel stellen we je de verschillende te bezoeken delen van het domein voor en illustreren dit alles met foto's. Lees meer

Voorzie zeker een volle dag voor een bezoek aan het domein van Versailles en vergeet niet Les Grandes Eaux Musicales.
 • Alle promoties Parijs 3- en 4-daagse arrangementen

  Promoties Parijs 3- en 4-daagse arrangementen

  Bij alle promoties kan de Thalys toegevoegd worden en nog heel wat extra's. Er zijn 3-daagse en 5-daagse promoties, alle hotels liggen in het hart van de stad en steeds is ontbijtbuffet inbegrepen.
  va. € 199 - Boek nu
 • Wandel in de immense tuinen van Versailles
 • Bezoek de oogverblindende zalen in het kasteel
 • Mis Les Grandes Eaux Musicales niet
 • Laat je verrassen in de Grand en Petit Trianon
 • Lees zeker onze bezoektips
Koop je ticket online!

Zo vermijd je wachtrijen aan de kassa

Welk ticket kopen en nog meer tips

Zoals eerder aangegeven is een volle dag voorzien voor een uitstap of excursie Versailles geen overbodige luxe. Maar wanneer moet je nu precies het kasteel en de tuinen van Versailles bezoeken? Je hebt ook een ruime keuze aan tickets. Over dit alles en nog heel wat bezoektips met afstanden en bezoektijden kan je lezen op onze pagina 'Tickets en bezoektips'.

Is er meer dan het kasteel en de tuinen?

Inderdaad. Een bezoek aan het kasteel bestaat uit drie delen. Er is Les Grands Appartements, kapel en opera. Het hoogtepunt van je bezoek aan het kasteel van Versailles, de Appartements du Dauphin en tenslotte de Appartements de Mesdames. Lees meer hierover op onze pagina 'Appartements'. En dan trek je uiteraard de immense tuin in voor een wandeling langs de honderden beelden, verborgen tuinen ... maar ook naar het domein van Marie-Antoinette. Lees meer over de tuinen van Versailles op de pagina 'Park en tuinen'. Ook in het domein van Marie-Antoinette bestaat een bezoek uit drie delen: Le Grand en Le Petit Trianon en de Hameau de la Reine. Groot zijn de tegenstellingen met de Appartements, het is een ware verademing en niet verwonderlijk dat Marie-Antoinette hier graag verbleef. Lees meer over deze kasteeltjes op de pagina 'Grand en Petit Trianon'.

Reviews en beoordelingen Kasteel Versailles

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kasteel Versailles? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info