Stadswandeling Parijs Montmartre

Download de gratis wandelroute en verken de bruisende wijk Montmartre

Deze wandeling brengt ons naar de wijk Montmartre, die rijk is aan diverse bezienswaardigheden. Uiteraard kan een bezoek aan de Basilique du Sacré Coeur, de wijngaard van Montmartre en de Place du Tertre niet ontbreken. Lees meer

De wandelroute Parijs Montmartre toont je de artistieke wijk met herinneringen aan beroemde kunstenaars en zangers.
  • Ontdek de bijzondere wijk Montmartre
  • Genieten van Sacré Coeur
  • Zie echte kunstenaars aan het werk
  • Proef de sfeer van cultuur
  • Wandel langs herinneringen aan Dalida
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,5

Stadswandeling Parijs - Montmartre op de kaart

Sacré Coeur

We beginnen deze stadswandeling aan de voet van de heuvel. We lopen naar boven in de richting van de basiliek Sacré Coeur. Deze kan je bereiken met een aantal trappen, maar ook heel gemakkelijk met een kabellift. Helemaal bovenaan de heuvel vinden we de Basilique du Sacré Coeur, een grote witte basiliek en een echte bezienswaardigheid. Deze basiliek werd gebouwd na de Frans-Pruisische oorlog van 1870. Op de zijkanten staan de ruiterstandbeelden van Lodewijk de Heilige en Jeanne d'Arc. In het midden staat het beeld van het Heilig Hart. In de 94 meter hoge toren hangt een bronzen klok van 19 ton, de 'Savoyarde' genoemd. De basiliek is vrij toegankelijk en een bezoek tijdens je citytrip Parijs meer dan waard. De binnenkant van de Sacré Coeur is rijkelijk versierd met schilderijen en beeldhouwwerken. Het is ook mogelijk om de crypte onder de basiliek te bezoeken of de Dôme te beklimmen.

Pleintjes, bistro's, ...

We vervolgen onze wandelroute door Parijs. De rest van de wandelroute leidt ons langs de vele pleintjes, bistro's en cafés die deze buurt rijk is. Deze stadswandeling brengt ons onder andere langs Place du Tertre. Dit is de centrale verzamelplaats voor kunstenaars in Parijs. Op het Place du Tertre kan je schilders aan het werk zien, en je hebt er zelfs de mogelijkheid om snel een portret van jezelf te laten tekenen. Place du Tertre is het voormalige dorpsplein van Montmartre.  Het oude raadhuisje van 1790 staat er nog steeds. Op de heuvel Montmartre vinden we ook de laatste overgebleven wijngaard van Montmartre. Vroeger stonden hier meer wijngaarden, maar deze zijn inmiddels allemaal verdwenen. De Clos Montmartre zorgt voor wel 300 tot 400 flessen wijn per jaar. In oktober worden hier wijnfeesten gehouden en de flessen worden onder grote belangstelling geveild door de burgemeester van Montmartre.

Dalida

Bezoek zeker het Musée de Montmartre dat recent volledig werd vernieuwd en uitgebreid. Je snuift er de sfeer op van het Montmartre van vroeger toen het nog het mekka was van vele beroemde kunstenaars. Ook Dalida heeft hier lange tijd gewoond en noemde Montmartre haar favoriete plek. Download zeker onze wandeling want daarin brengen we je naar de Place Dalida met haar buste, naar haar voormalige woning en naar haar grafmonument op het kerkhof van Montmartre. We beloven je een onvergetelijke wandeling.

Reviews en beoordelingen Stadswandeling Parijs Montmartre

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling Parijs Montmartre? Plaats je beoordeling

Elsa4 augustus 2018

De wandelingen zijn echt heel hoed uitgestippeld! Een aanrader!!

[email protected]18 juli 2018

De basiliek van Du basilique du Sacre Coeur is een schoonheid, het is de moeten waarde,de boulevard de Rochechouart ,Gare du Nord met vele restaurants.

kim15 april 2018

Zeer aangename wandeling. Brengt je langs plaatsen waar je anders nooit zou komen. De interessante kort beschrijving was zeer leerrijk. Een aanrader!

patrick flo7 september 2017

heel goede gids, bedankt

emmery peter7 maart 2017

supergids, we deden letterlijk alles wat er in stond. Zo zie je uiteindelijk veel meer!!! Aanrader!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info