Parken in Parijs: groene oases als bezienswaardigheden

Prachtige natuurplekjes in het drukke en bruisende stadscentrum van Parijs

In Parijs vind je naast talloze musea en andere bijzondere historische bezienswaardigheden ook een groot aantal prachtige parken. Deze parken zijn ideale plekjes om even tot rust te komen tijdens je citytrip Parijs. In het stadscentrum liggen ruim 400 parken, tuinen en pleinen verspreid. Wereldberoemd zijn de Jardin des Tuileries en de Jardin du Luxembourg, maar er zijn nog tal van andere parken die je op je lijstje van bezienswaardigheden kan zetten. Wij hebben de meest bijzondere parken in onze reisgids Parijs verzameld. Lees meer

Geniet van één van de prachtige groene oases midden in een bruisende stad.
  • Meer dan 400 parken, tuinen en pleinen
  • Ontdek de groene oases van Parijs
  • Picknicken op het groene gras
  • Maak een rustgevende wandelingen
  • Bekijk unieke kunstwerken in de open lucht
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,5

Parc André Citroën

Parc André Citroën dankt haar naam aan de Citroën fabriek die vroeger op deze locatie stond. Dit is een modern park dat pas eind vorige eeuw werd geopend. Je vindt in de 14 hectare die het park beslaat, veel grote open ruimten, waterpartijen en zelfs prachtige serres. Het park ligt in het 15e arrondissement en is toegankelijk via de Quai André Citroën.

Parc de Bercy

Zowel de wijk Bercy als het park met dezelfde naam zijn nieuwe aanwinsten voor Parijs. Vroeger waren hier vooral pakhuizen gevestigd. Tegenwoordig zijn deze vervangen door winkel- en wooncentra, maar ook dit park. Grappig detail: omdat hier vooral wijn werd verhandeld staat het park vol met wijnstokken.

Jardin des Plantes

Deze tuin grenst aan de Moskee van Parijs en is eigenlijk een museum, het 'Musée National d'Histoire Naturelle' of 'Natuurhistorisch Museum'. Het is een zeer oude tuin die eerst toebehoorde aan de universiteit en gebruikt werd tijdens de cursussen. Tegenwoordig is deze prachtige tuin een bezienswaardigheid, open voor publiek.

Bois de Vincennes en Parc Floral

Bois de Vincennes / Parc Floral ligt aan de rand van Parijs en is één van de grotere parken van de stad. Door de vele attracties die dit park te bieden heeft is het bijna onmogelijk om je er te vervelen. Je vindt hier een mooi bloemenpark, een dierentuin, een kasteel en nog veel meer. Ook worden er vaak evenementen georganiseerd die je tijdens je citytrip Parijs kan bezoeken.

Jardin Tino Rossi

Voor wie maar geen genoeg kan krijgen van alle kunst die de stad te bieden heeft, is er Jardin Tino Rossi. In dit park vind je een openluchttentoonstelling van beelden: het 'Musée de la Sculpture en Plein Air'.

Reviews en beoordelingen Parken

Heb je zelf tips of opmerkingen over Parken in Parijs: groene oases als bezienswaardigheden? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info