Arc de Triomphe: herinnering aan overwinning en oorlog

Wereldberoemde bezienswaardigheid op een levendig plein in Parijs

De Arc de Triomphe is zonder twijfel één van de bekendste bouwwerken van Parijs. De poort is wel 50 meter hoog en staat in het 8e arrondissement, op het drukke verkeersplein Place Charles de Gaulle aan het westelijke eind van de Champs-Élysées. De bouw van het werk begon in 1806 en werd in 1836 afgerond. Tegenwoordig is het bouwwerk vaak het startpunt van parades en overwinningsfeesten, bijvoorbeeld tijdens sportevenementen. Nog steeds is het een druk bezocht monument en een niet te missen bezienswaardigheid op je citytrip Parijs. Lees meer 

Op de Arc de Triomphe staan diverse taferelen uit de Franse geschiedenis afgebeeld, staan de namen van 558 belangrijke generaals gegraveerd en worden Napoleons belangrijkste overwinningen op 30 schilden vernoemd.
  • Bewonder het indrukwekkende bouwwerk
  • Franse geschiedenis staat afgebeeld  
  • Leer meer over welke rol Napoleon had
  • Geniet van het spectaculaire uitzicht
  • Woon het ontsteken van de vlam bij

 

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,5

De overwinning van Napoleon

De bouw van de Arc de Triomphe werd aangevangen in 1806 ter ere van Napoleons overwinning in de Slag om Austerlitz. Het bouwwerk werd ontworpen door Jean-François Chalgrin, die zich voor het ontwerp baseerde op de klassieke triomfbogen van het Romeinse Rijk. In 1815, na de val van Napoleon, werd de bouw tijdelijk stop gezet. Dit is één van de redenen dat het wel 30 jaar geduurd heeft voordat de boog daadwerkelijk voltooid werd. 

Bijzonder herdenkingsmonument

Tegenwoordig wordt de Arc de Triomphe niet meer alleen gezien als symbool voor de zege van Napoleon, maar ook als herdenkingsmonument. In 1920 werd het lichaam van een onbekende soldaat, omgekomen in de Eerste Wereldoorlog, onder de Arc begraven. Drie jaar later, in 1923, werd de herdenkingsvlam voor het eerst aangestoken. Nog steeds wordt deze vlam elke avond om half 7 ceremonieel aangestoken. Dit is een erg bijzondere gebeurtenis die je zeker een keer wil meemaken! 

Spectaculair uitzicht

Je kan de Arc de Triomphe ook beklimmen. Dit is absoluut een aanrader. Helemaal bovenop vind je een uitkijkplateau dat erg de moeite waard is. Vanaf hier zie je de 12 verkeersbanen die uitkomen op het plein, Place Charles de Gaulle. Dit vormt dit een waar spektakel! Je citytrip is niet compleet zonder een bezoek aan de Arc de Triomphe. Geniet van het adembenemende uitzicht en leer meer over de historie van Parijs!

Reviews en beoordelingen Regio Arc de Triomphe

Heb je zelf tips of opmerkingen over Arc de Triomphe: herinnering aan overwinning en oorlog? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info