Stadswandeling Parijs Eiffeltoren: van Challiot tot Concorde

Download de gratis wandelroute en verken de omgeving van de Eiffeltoren

Met deze wandeling verken je de omgeving van de Eiffeltoren in Parijs. Je start de wandelroute bovenaan het Palais Chaillot met een prachtig uitzicht op de Eiffeltoren om zo verder te wandelen langs de Dôme van Hôtel des Invalides tot op Place de la Concorde. Lees meer

De wandelroute Parijs Eiffel leidt ons langs iconische bezienswaardigheden.
  • Doe deze unieke stadswandeling centrum Parijs
  • Starten doen we aan Palais Challiot
  • Mogelijkheid tot museumbezoek
  • Bekijk de Eiffeltoren van alle kanten
  • Wandel in het beeldenpark Musée Rodin
  • Eindigen aan Place de la Concorde
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,5

Stadswandeling Parijs - Eiffel op de kaart

Het startpunt van deze stadswandeling is het Palais Challiot. Dit paleis werd gebouwd in 1937 voor de wereldtentoonstelling die toen in Parijs plaatsvond. In het paleis zijn verschillende musea ondergebracht. De grootste attractie van het paleis is misschien wel het onderliggende plein met de vele fonteinen. Niet minder dan 20 waterkanonnen en 12 waterzuilen zorgen voor een ongekend waterfestijn.

Eiffeltoren

Hierna lopen we verder richting de Seine. Deze steken we over, en zo komen we uit bij de legendarische Eiffeltoren. Het beklimmen van de Eiffeltoren is een echte aanrader tijdens je citytrip Parijs, maar vanwege de lange wachttijd is het wel verstandig om dit op een ander moment te doen dan tijdens deze wandelroute. Wel is dit een mooi moment om te zien hoe indrukwekkend de Eiffeltoren er van dichtbij uitziet.

Als we klaar zijn bij de Eiffeltoren, vervolgen we onze wandelroute richting Champs de Mars. We lopen verder totdat we bij het Musée Rodin belanden. Dit is een klein en rustig museum. Het museum is vooral bekend om haar bijbehorende beeldenpark, waar je onder andere het wereldberoemde beeldhouwwerk 'De Denker' vindt. In het museum zelf leer je meer over het leven en werk van Auguste Rodin.

Hierna vervolgen we onze wandelroute richting Les Invalides. Hôtel des Invalides is een groot bouwwerk dat je niet kan missen. Vandaag de dag bevat het gebouw een revalidatiecentrum voor militairen en is het grootste gedeelte ingericht als militair museum met verschillende departementen. We beëindigen onze wandelroute aan de overkant van de Seine bij Pont Alexandre III.

Reviews en beoordelingen Stadswandeling Eiffeltoren

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling Parijs Eiffeltoren: van Challiot tot Concorde? Plaats je beoordeling

De Dekker Katty6 juni 2018

Heel duidelijk plan. Mooie dingen gezien.

jacqueline van den Bogert28 maart 2017

Was een leuke, goed beschreven wandeling.

VERA BAJART6 augustus 2016

We hebben reeds meerdere wandelingen gevolgd en het is steeds de moeite. Met uitzondering van Milaan daar hadden we ook liever een luswandeling gevolgd.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info