Wat moet je zeker doen in Parijs en wat niet in 3 dagen?

Parijs ontdekken tijdens een 3-daagse langs alle bezienswaardigheden

Ben je voor het eerst in Parijs, dan heb je wellicht nood aan enkele bezoektips. Met volgend voorstel kom je al een eind ver.

Dag 1

Je eerste kennismaking met Parijs doe je het best via een boottocht. In Parijs vind je langs de Seine een belangrijk deel van de hoogtepunten. Uitleg krijg je aan boord in meerdere talen. De bekendste maatschappijen liggen in de omgeving van Trocadero en de Eiffeltoren. Vandaar ons voorstel om het vervolg van je bezoek te doen aan de hand van een wandeltraject in deze omgeving. Lees meer

 • Boottocht als kennismaking
 • Stadswandelingen
 • Louvre of d'Orsay
 • Montmartre als afsluiter
 • Themabezoeken
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,5
 • Tip 1: De Eiffeltoren tot de 3de verdieping nemen (dit is de top) neemt ong. 3 uur in beslag!
 • Tip 2: Is de drukte je te veel dan kan je even 'ontsnappen' in het rustige 'Musée Rodin' 
 • Tip 3: Niet te missen hoogtepunt is een bezoek aan het Hôtel des Invalides (Dôme)

Dag 2

Een volle dag om het hart van de stad te bezoeken is zeker niet te veel. Daartoe hebben we een wandeltraject uitgetekend. Je start aan de unieke kerk La Madeleine, dichtbij de Place de la Concorde. In dit gedeelte van de stad liggen ook de grootwarenhuizen, misschien kan je er eentje meepikken? Als je een groot museum wil bezoeken zal je moeten kiezen: het Louvre of Musée d'Orsay, voor beide is er te weinig tijd.

 • Tip 1: Drie kerken moet je bezocht hebben: La Madeleine, Sainte-Chapelle en de Notre-Dame
 • Tip 2: Ga zeker binnen in de piramide van het Louvre, zelfs als je het museum niet bezoekt
 • Tip 3: Mis zeker het unieke panorama niet: de rechte lijn van La Défense tot het Louvre

Dag 3

Als afsluiter van je eerste citytrip naar Parijs eindigen in de omgeving van Montmartre is beslist een aanrader. Met ons wandeltraject op de 'Butte' (heuvel) kom je langs de belangrijkste plaatsen. Je kan er nog een extraatje aan breien door te kiezen uit enkele themabezoeken.

 • Tip 1: Beklim de heuvel via de trappen, het heeft iets speciaals.
 • Tip 2: Uiteraard bezoek je de basiliek van Montmartre, maar voorzie ook een uurtje voor de Place du Tertre.
 • Tip 3: Het kerkhof van Montmartre moet je bezocht hebben, kleinschaliger en 'gezelliger' dan het grootse Père Lachaise, maar het heeft ook monumentale grafzerken.

Heb je nog wat tijd over, dan hebben we nog enkele themabezoeken die we kunnen aanbevelen. Zo kan je ervoor kiezen om de bekendste shoppingstraten aan te doen of nog enkele andere bezienswaardigheden mee te pikken in het oude deel van Parijs, le Vieux Paris. Inspiratie vind je op de andere pagina's in deze reisgids: shopping, Notre Dame, Héloïse-Abélard, kerken, musea, Panthéon.  

Reviews en beoordelingen Reisprogramma Parijs 3 dagen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Parijs: handige bezoektips als leidraad ? Plaats je beoordeling

Linda B5 februari 2024

Heel handige gids voor een korte trip naar Parijs. Mijn echtgenoot en ik gaan met de Eurostar. Tickets en hotel zijn geboekt. Bezoek aan Louvre ook. Ideaal om alles op voorhand te plannen en te regelen. Wij kijken er al naar uit.

Guido4 april 2023

Zeer praktische gids, niet alleen om de favoriete bezienswaardigheden te bezoeken, maar ook om te voet de omgeving en de sfeer van de stad Parijs te verkennen. Een echte aanrader! Zeer handig om ter plekke bij de hand te hebben en na te lezen. Zeer geschikt voor een korte citytrip te doen en Parijs voor het eerst te bezoeken!

Chantal28 juli 2022

Super handige gids! We volgden 3 beschreven wandelingen. Eentje (i.v.m. het shoppen) was niet meer up-to-date. De andere 2 volgden we probleemloos. Je kunt de wandelingen digitaal volgen, maar ik had de wandeling ook per dag afgedrukt. Leuke weetjes, interessant pad. Een echte aanrader!

louise22 augustus 2021

Zeer praktische gids, niet alleen om de favoriete bezienswaardigheden te bezoeken, maar ook om te voet de omgeving en de sfeer van de stad Parijs te verkennen. Zeer goed leesbaar (ook voor mijn tienerdochter van 14 die het op voorhand doornam) en vlot ter plaatse te gebruiken. Een echte aanrader! Zeer veel gezien en handig om ter plekke nog even na te lezen ook. Echt leuk en gevarieerd voor op korte tijd deze citytrip te doen en Parijs voor het eerst te bezoeken!

Joke de Boer30 december 2019

De reisgids was uitermate handig. Vooral als voorbereiding. De reisgids was ook leesbaar voor kinderen/jonge pubers. Het was fijn dat ook zij voorbereid naar Parijs gingen.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info