Wat zijn de mooiste dorpjes van Wallonië?

Bezoek schilderachtige plaatsen als Thon, Crupet en Mozet

Laat je in Thon verrassen door de charmante huizen, die uit blokken kalksteen zijn gebouwd. We nemen je mee langs de vallei van de Samson, het riviertje dat uitmondt in de Maas. De beschreven autoroute kan je gebruiken als inspiratie voor je vakantie in de omgeving. 'Les Plus Beaux Villages de Wallonie', oftewel de 'Mooiste dorpen van Wallonië', heten je van harte welkom.

Mozet is kleiner dan Thon en het stadsgezicht ziet er totaal anders uit. Wandel door het dorp en rond de kerk. Je ziet er een mooi gerestaureerde vierkantshoeve. Het dorp heeft een aantal niveauverschillen waardoor er meerdere uitzichtspunten zijn. Als je rondwandelt, zie je verrassende plekjes en schilderachtige straatjes. Lees meer

De mooiste kleine dorpjes van Wallonië zijn ideale en bovendien veelzijdige vakantiebestemmingen.
 • Alle promoties Ardennen 2 tot 4 dagen

  Alle promoties Ardennen 2 tot 4 dagen

  We hebben een ruim aanbod aan promoties in de Ardennen, van 2- tot 4-daagse al dan niet gastronomisch en inclusief entreetickets, of een wellness verblijf in Spa. Ontdek ze nu allemaal. 
  va. € 110 - Boek nu
 • Verken de mooiste dorpen van Wallonië
 • Bekijk kalkstenen huizen in Thon
 • Bezoek de grot met heiligenbeelden in Crupet
 • Laat je verrassen door Mozet
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

(onderdeel van onze betalende reisgids)

In Crupet zie je mooi gerestaureerde oude huizen. De meest opvallende attractie is wellicht de grot die naast de kerk ligt. In 1903 werd de grot ter ere van de heilige Antonius van Padua gebouwd met aangevoerde rotsen. Je ziet er een twintigtal beelden die het leven van de heilige uitbeelden. Bij de ingang van de grot staat een standbeeld van de initiatiefnemer, priester Jules Gérard. Als je door de grot naar boven loopt kom je op het kerkhof terecht.

Crupet behoort niet alleen door de aanwezigheid van de grot tot de mooiste dorpjes van Wallonië. Het meest opvallende punt van het stadje is wellicht het bijzondere kasteel uit de 12e eeuw. Voor het kasteel zie je de oude kasteelhoeve compleet met toren en toegangspoort. Door de eeuwen heen is het gebouw meermaals van eigenaar gewisseld en de nieuwe eigenaren lieten vaak de nodige verbouwingen en aanpassingen uitvoeren. Het kasteel werd in 1925 na een lange periode van leegstand gekocht door een architect. Hij richtte het kasteel in als een eigentijdse woning. Als je voor het kasteel staat zie je links een kleine erker waar zich vroeger het toilet bevond. Je kan het kasteel jammer genoeg alleen aan de buitenkant bewonderen.

Meer informatie kan je vinden op www.beauxvillages.be

Reviews en beoordelingen Mooiste dorpen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Ontdek de mooiste dorpjes van Wallonië? Plaats je beoordeling

VAN DE VELDE20 december 2017

MOOIE REISGIDS

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info