La Défense: moderne triomfboog

Een indrukwekkende architectonische bezienswaardigheid in Parijs

De Arc de Triomphe is niet de enige triomfboog in Parijs. In het zakendistrict La Défense vinden we La Grande Arche, ook wel 'l'Arche de la Défense' of 'La Grande Arche de la Fraternité' genoemd. L'Arche de la Défense is een imposant bouwwerk met een bijzonder verhaal. La Grande Arche is zeker een bezienswaardigheid die je tijdens je citytrip Parijs wil meepikken! Lees meer 

De 'Grande Arche' is imposant. De enorme open kubus is met Carraramarmer bekleed en is groot genoeg om de Notre-Dame te omspannen.
  • Bekijk het imposante gebouw van dichtbij
  • Ontdek meer over de geschiedenis van La Grande Arche
  • Sta op een historische plek in Parijs
  • Geniet van het prachtige uitzicht
  • Gebouw waar 4000 mensen werken

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,5

La Touche Finale  

La Grande Arche staat aan het einde van een belangrijke historische as in Parijs. Op deze as staan ook Museum het Louvre, de Arc de Triomphe du Carrousel in de Tuilerieën, Place de la Concorde, Champs-Elysées, de Arc de Triomphe en Pont de Neuilly. Deze lijn door Parijs staat bekend als de 'Axe Historique'. L'Arche de la Défense wordt daarom ook wel 'La Touche Finale' genoemd: het laatste bouwwerk en één van de fraaiste bezienswaardigheden op de as tijdens je citytrip Parijs.

Van uitstel kwam geen afstel

Al in 1926 kwam men met het idee om iets te doen met de lege ruimte waar nu L'Arche de la Défense staat. Er werd toen een ontwerpwedstrijd georganiseerd waar ook de beroemde architect Le Corbusier aan meedeed. Dat plan kwam echter nooit van de grond en het zou nog tientallen jaren duren voordat er daadwerkelijk aan de constructie begonnen zou worden.

Na meerdere onsuccesvolle pogingen om te beginnen, werd in 1981 opnieuw een wedstrijd opgezet voor de bouw van de Arche. Deze plannen werden voortgezet en in 1989 werd de bouw voltooid. La Grande Arche werd geopend op 14 juli, precies 200 jaar na de start van de Franse Revolutie. La Grande Arche is een indrukwekkend bouwwerk om te zien: het is 110 meter hoog, 108 meter lang en 112 beter breed. 

Prachtig panorama over de 'Axe Historique'

Tegenwoordig heeft L'Arche de la Défense meerdere functies. In het gebouw werken 4000 mensen verdeeld over 35 verdiepingen. Er bevinden zich kantoren, een expositieruimte, een restaurant en een souvenirwinkel. Ook heeft de Grande Arche een panoramaverdieping, waar je een prachtig uitzicht hebt over de beroemde historische as van Parijs. Een bezoek aan L'Arche de la Défense is dus zeker de moeite waard bij citytrips Parijs!  

Reviews en beoordelingen La Défense

Heb je zelf tips of opmerkingen over La Défense: moderne triomfboog ? Plaats je beoordeling

Meer toeristische info ...

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info