Les Invalides: indrukwekkend en multifunctioneel

Bijzonder militair museum en revalidatiecentrum voor soldaten in hartje Parijs

Het Hôtel National des Invalides ligt in het 7e arrondissement, vlakbij de Eiffeltoren, en is een echte bezienswaardigheid tijdens je citytrip Parijs. Het hotel werd in 1671 opgericht door koning Lodewijk XIV en had als doel het bieden van onderdak aan invalide soldaten, die anders veroordeeld zouden zijn tot de bedelstaf. Nu nog steeds verblijven er een honderdtal oud-soldaten. Hôtel des Invalides Parijs is een groot en indrukwekkend bouwwerk: de totale opvangcapaciteit was bij de bouw 4000 personen. Vandaag de dag bevat het gebouw een revalidatiecentrum voor militairen en is het grootste gedeelte ingericht als militair museum met verschillende departementen. Lees meer

Het Hôtel des Invalides is een 'stad' in het klein, met eigen militaire en godsdienstige regels.
 • Alle promoties Parijs 3- en 4-daagse arrangementen

  Promoties Parijs 3- en 4-daagse arrangementen

  Bij alle promoties kan de Thalys toegevoegd worden en nog heel wat extra's. Er zijn 3-daagse en 5-daagse promoties, alle hotels liggen in het hart van de stad en steeds is ontbijtbuffet inbegrepen.
  va. € 199 - Boek nu
 • Sta in verwondering voor dit imposante bouwwerk
 • Bezoek de crypte van Napoleon
 • Ga kijken naar de buitgemaakte trofeeën van het leger
 • Bezoek het Historial Charles de Gaulle

 

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,5

Dôme des Invalides 

Het meest opvallende onderdeel van het enorme bouwwerk is zonder twijfel de koepel, de 'Dôme des Invalides'. De Dôme hoorde in eerste instantie niet bij het gebouw, maar werd er pas later bij gebouwd, toen de kerk te klein werd om alle soldaten een onderkomen te bieden. De Dôme is tevens een mausoleum: in 1840 werd Napoleon hier begraven.

Kathedraal Saint-Louis des Invalides 

Deze kathedraal werd tegen het eind van de 17e eeuw gebouwd, samen met het militaire complex. In deze kathedraal vind je onder meer pilaren met herinneringspanelen van belangrijke figuren in de historie van het Franse leger. Wat vooral opvalt zijn echter de vele trofeeën die het Franse leger buit maakte tijdens verschillende oorlogen in de 19e en 20e eeuw.

Musée de l'Armée

Ook het Militair Museum maakt deel uit van Hôtel National des Invalides. Dit museum bestaat uit verschillende afdelingen. Bezoekers die zich graag verdiepen in de militaire geschiedenis van Frankrijk kunnen hier hun hart ophalen. Er zijn drie musea die ieder één periode behandelen. Zo krijg je een totaalbeeld van de Franse historie van de 13e tot de 20e eeuw. In het museum op de vierde verdieping vind je maquettes van verschillende steden. Deze maquettes zijn zeker een paar honderd jaar oud en zijn echte bezienswaardigheden tijdens je citytrip Parijs.

Historial Charles de Gaulle

Misschien nog wel een fraaiere bezienswaardigheid is het interactieve museum Historial Charles de Gaulle. In dit museum vind je alles over de bewogen 20e eeuw in Frankrijk. Een film, een audiotour en de vele audiovisuele voorstellingen maken van dit bezoek een onvergetelijke ervaring.

Reviews en beoordelingen Invalides

Heb je zelf tips of opmerkingen over Les Invalides: indrukwekkend en multifunctioneel? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info