Vakantie in Alanya? Op reis aan de Turkse Rivièra

Cappadocië en andere bezienswaardigheden

Alanya is wellicht de drukst bezochte badplaats aan de Turkse Rivièra. De ingrediënten zijn het grote aanbod aan hotels en appartementen, het mooie zandstrand en het drukke nachtleven. Maar Alanya heeft ook een andere kant en is een perfecte uitvalbasis voor excursies naar onvergetelijke bezienswaardigheden in de nabije omgeving. De stad ligt een flink eind van de luchthaven in Antalya, reken op bijna twee uur met de wagen. Lees meer

Als je in Alanya bent moet je zeker proberen een meerdaagse excursie te maken naar Cappadocië. 
  • Ontdek Alanya: meer dan zee, strand en discotheken
  • Bezoek de kalksteenterrassen van Pamukkale
  • Vaar met de boot op de rivier in de nabijheid
  • Maak een excursie naar de rotsformaties van Cappadocië
  • Ontdek nog veel meer met onze gratis reisgids
Gratis reisgids downloaden

De ligging van Alanya is spectaculair want aan de voet van een steile rots op een landtong. Strategisch op de top van die rots staat het kasteel. Rondom het kasteel kan je vrij rondwandelen, wil je de burcht vanbinnen zien, dan moet je betalen. Hoeft het gezegd dat je boven een schitterend uitzicht hebt. Wie minder sportief is aangelegd kan met een dolmuş naar het kasteel. Bijzonder is ook dat de versterkte muren tot helemaal beneden lopen tot in het haventje.

Daar in de haven staat een 8-hoekig gebouw dat je misschien al eens ergens zag … op een bankbiljet misschien? Inderdaad, de Rode Toren is een heel bekend gebouw en staat afgebeeld op het biljet van 250 000 lira. In die toren bevindt zich een klein etnografisch museum. 

Wat je zeker ook moet doen is een bezoek aan de grotten van Damlatas. Ze liggen vlakbij het kasteel. Koud zal je het er niet hebben want er is constant een temperatuur van 24°C.
Archeologische vondsten uit Alanya en omgeving kan je gaan bekijken in het Alanya museum. Daar is ook een woonkamer zoals die er uitzag in de 19de eeuw nagebouwd. Je kan er ook naar het Atatürk museum dat wel op een heel eigenaardige manier tot stand kwam.

Weetje: President Atatürk op blitzbezoek

Bij een bezoek aan de stad was Atatürk om welke reden ook een dag te vroeg gearriveerd. Hij werd door een gewone burger Rifat Azakoglu aangeboden om een dutje te doen. De president ging op het aanbod in, en verliet na enkele uren alweer het huis. Voldoende aanleiding vond de brave Rifat om als herinnering aan dit onverwachts bezoek een museum in het huis op te richten. 

Reviews en beoordelingen Alanya

Heb je zelf tips of opmerkingen over Alanya en omgeving? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info