Cesme: strand- en surfplezier

Een schiereiland met veel mogelijkheden

Wie houdt van surfplezier gecombineerd met strand is op Cesme op zijn plaats. Het schiereiland ten westen van Izmir ligt aan de Egeïsche Zee. Cesme is het meest noordelijk gelegen toeristische stadje aan de Turkse westkust. Reken vanuit Izmir een goed uurtje rijden (+/- 80 km). Zijn grootste populariteit heeft het niet zozeer te danken aan de erg mooie heuvelachtige omgeving, ook niet aan de warmwaterbronnen (meer dan 50 °C) maar wel aan de altijd aanwezige winden in de Golf van Izmir. Daarom immens geliefd voor de surfer en tegelijk voor de zonnebaders een zeer welgekomen verfrissing. Lees meer

Cesme is een heus surf- en strandparadijs. 
  • Geniet van de witte zandstranden van Ilica
  • Ga lekker surfen
  • Ontdek Cesme: nog geen massatoerisme
  • Breng een bezoek aan Pergamon
  • Ontdek nog veel meer met onze gratis reisgids
Gratis reisgids downloaden

De meeste van de zonnebaders vind je op goed 6 km van het centrum van Cesme want daar liggen de bekende witte zandstranden van Illica. Vanzelfsprekend bevinden zich daar ook de meeste vakantiehotels. 

Het stadje is niet te druk, heeft gezellige straatjes en winkeltjes. Tijdens het weekend is er meer beweging omdat veel Turken uit Izmir hier ontspanning en verkoeling komen opzoeken. Veel bezienswaardigheden zijn er niet. Je kan het Osmaanse fort uit de 14de eeuw bezoeken waarin eveneens een klein museum is gevestigd met archeologische vondsten uit het nabije Erythrai. Bij de Griekse basiliek Ayios Haralambos is er een marktje waar producten van kunstnijverheid worden aangeboden. Je kan ook mee voor een dagexcursie langs de prachtige kustlijn met één van de vele veerboten. Er is ook een dagelijkse verbinding met het Griekse eiland Chios (10 km). 

De naam Cesme betekent ‘fontein’. Je zal verschillende fonteinen kunnen zien in de straten. 

Reviews en beoordelingen Cesme

Heb je zelf tips of opmerkingen over Cesme? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info