Dalyan: ook andere rijkdommen dan stranden

Van schildpadden tot rotsgraven

We situeren Dalyan op ongeveer twintig minuten rijtijd vanaf de luchthaven Dalaman, gelegen aan de oevers van de rivier en bij de monding van het Köycegiz Gölü. Tegenover het stadje bevinden zich rotsen waarin bijzonder mooie tombes zijn uitgehouwen die dateren uit de 4de eeuw v.C. Andere bezienswaardigheid is een groot beeld van een schildpad op het centrale plein. Als verwijzing naar de opvallende aanwezigheid van schildpadden die tussen mei en oktober op de stranden hun eieren leggen. Lees meer

Ga naar het schildpaddeneiland in Dalyan en laat je verbazen door de hoeveelheid schildpadden.
  • Zonnen kan op 6 à 7 km van het centrum
  • Geniet samen met de schildpadden van de zon
  • Neem een modder- of zwavelbad
  • Vaar door het rietlandschap
  • Ontdek nog veel meer met onze gratis reisgids
Gratis reisgids downloaden

Bootjes varen hier op en af om de toeristen te brengen naar het strand van Istuzu of naar de warmwaterbronnen nabij Ilica.

Zonnebaden tussen de schildpadden in Istuzu

Het is niet alledaags op een strand maar op het strand van Istuzu moet je wel degelijk uitkijken waar je de handdoek legt. Schildpadden hebben er hun nesten en die ‘val’ je beter niet aan. Tussen 20.00 u en 8.00 u is het strand overigens alleen toegankelijk voor de schildpadden en worden toeristen dus geweerd.

Modderbaden in Ilica

Op zowat tien minuten varen vanuit Dalyan kan je naar Ilica om … je beetje vuil te maken. Je zou het hen thuis niet zien doen maar hier kan het wel. Toeristen in badkostuum die zich tegen betaling van kop tot teen insmeren met modder, al bedraagt die wel zo’n 40° C. Helend voor het lichaam, dat wel en het is in openlucht.

Kaunas wordt bezocht omwille van de Griekse ruïnes. Nog maar sinds 1967 werden de opgravingen er opgestart. Je kan er o.a. al naar het theater, resten van een Apollotempel, de stadsmuren gaan kijken.

Reviews en beoordelingen Dalyan

Heb je zelf tips of opmerkingen over Dalyan: ook andere rijkdommen dan stranden? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info