Vakantie Turkse Westkust? Bezienswaardigheden en promoties

Turkse Westkust: zon, zee en strand: aangename temperaturen en mooie stranden

De Turkse Westkust kan je onderverdelen in een noordelijke en een zuidelijke westkust. Aan de zuidelijke westkust van de Turkse vakantiestranden zijn Bodrum en Kusadasi erg populair. Wie het graag wat ‘frisser’ houdt, kan kiezen voor Cesme, een schiereiland nabij Izmir.

Bekendste plaatsen van de noordelijke westkust zijn Troja en Pergamon. Je leest erover op de pagina’s van de bezienswaardigheden. Daar vind je ook info over Ephese (ten noorden van Kusadasi) en Pamukkale (ten oosten van Cesme).  Lees meer

Het schiereiland Cesme is de ideale plek voor surfers. 
  • Kies voor frisse wind in Cesme
  • Beoefen je favoriete watersport
  • Bezoek topattracties in het binnenland
  • Geniet van het bruisende nachtleven
  • Ontdek nog veel meer met onze gratis reisgids
Gratis reisgids downloaden

Waren het tot voor een paar jaren nog eenvoudige vissersdorpjes, dan zijn Bodrum en Kusadasi nu dé toeristische trekpleisters aan de Turkse westkust. Van april tot oktober worden de twee badplaatsen als het ware overspoeld door horden toeristen die elk hun plekje opeisen om optimaal te kunnen genieten van zon, zee en strand. De gemiddelde maximumtemperatuur bedraagt in april toch al een mooie 21°C, tijdens de zomermaanden loopt die op tot een 34°C, terwijl je tot ver in oktober nog 25°C krijgt. En ben je het strand even moe, dan kan je als afwisseling de bazaars induiken en naar eigen wellust shoppen. Of verkoeling zoeken in een bar of restaurant. Voor de nachtraven kunnen we meegeven dat Bodrum en Kusadasi perfecte plekken zijn om te proeven van het zwoele nachtleven op zijn Turks. 

Naar Cesme komen voornamelijk de surfers omdat hier constant winden waaien om optimaal te genieten van het surfen. Hagelwitte stranden maken daarbij het plaatje compleet. 

Met luchthavens in Bodrum (zuiden) en Izmir (noorden) is de bereikbaarheid een extra troef om de toerist te lokken naar de vakantiestranden aan de Turkse westkust.

Reviews en beoordelingen Turkse Westkust

Heb je zelf tips of opmerkingen over Turkse Westkust: zon, zee en strand? Plaats je beoordeling

Dirk17 februari 2016

goede info voor een eerste verkenning

erik dewulf14 februari 2016

Super gids. Zeer veelzijdig, beknopt en toch met de juiste accenten om het voornaamste van de regio te leren kennen en te waarderen.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info