Belek en omgeving

Bezienswaardigheden in en rond de stad

In Belek doet men erg zijn best om de meer gefortuneerde toerist in de watten te leggen. Het staat daarom bekend als eerder mondaine badstad. Belek bezit luxueuze hotels langs het enorme zandstrand en de golfliefhebber heeft hier keuze uit liefst vijf golfterreinen. Er zijn ook veel mogelijkheden om allerlei watersportdisciplines te beoefenen. En dit allemaal op slechts een half uurtje van de luchthaven Antalya. Shoppingmogelijkheden zijn er genoeg. Waar toeristen met geld komen, wordt immers ook geld uitgegeven. Belek is vrij nieuw en is dan ook opgebouwd volgens de huidige wensen van de toeristen met veel ruimte en behoud van groen. Lees meer

Belek is een moderne toeristenbestemming met vele bezienswaardigheden.
  • Maak kennis met het mondaine Belek  
  • Beoefen allerlei watersporten  
  • Kies uit 5 golfterreinen
  • Veel mogelijkheden voor shopping
  • Geniet er ook van het groen
  • Ontdek nog veel meer met onze gratis reisgids
Gratis reisgids downloaden

Uitstappen in de omgeving

Onderstaand een overzicht van de verschillende uitstapjes die je kunt maken in de omgeving. 

  • Aspendos: Naar Aspendos ga je voor het unieke theater, het zou het best bewaarde theater zijn uit het Romeinse tijdperk. Het kon zo goed bewaard blijven omdat het ooit een andere functie kreeg en de streek gedurende een ganse tijd niet bewoond is geweest. Er konden ongeveer 15.000 mensen plaats nemen in het theater en de geluidsweerkaatsing is uniek. Een eind verder ligt er ook nog een vrij goed bewaard gebleven aquaduct.
  • Antalya: een dagje shoppen of gewoon ergens anders van een terrasje genieten
  • Cappadocië (meerdaagse): De naam komt je wellicht bekend voor. Dat het iets met rotsen te maken heeft is niet meteen duidelijk. Maar als je er eenmaal bent geweest zul je die rotsformaties nooit meer vergeten. In sommige werden zelfs huizen en officiële gebouwen uitgehouwen. Dit is een zeer oud vulkanisch landschap waarop de natuurlijke erosie een prachtige werking heeft gehad. Sommigen toppen zien er uit als schoorstenen, gevormd door de natuur. Bezoek ook de kerken in de rotsen, veelal hebben ze prachtige rotsschilderijen. Cappadocie is een immens groot gebied dat een eindje van de zee afligt, meestal is dit dan ook een meerdaagse uitstap.
  • Watervallen van Düden en Kursunlu

Reviews en beoordelingen Belek

Heb je zelf tips of opmerkingen over Belek en omgeving? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info